Last van kaalheid?

U ontdekt een kale plek op uw hoofd, dit is natuurlijk behoorlijk schrikken. Vooral wanneer de plek wat groter is en daarmee ook opvalt. Voor veel mensen, en dan voornamelijk vrouwen, is het haar belangrijk. Het bepaalt immers een groot deel van uw uitstraling. Wanneer er een kale plek op het hoofd verschijnt, maakt dit de persoon die het overkomt vaak onzeker. Gelukkig is er wat aan te doen.

De oorzaak

Kalen plekken op het hoofd kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is aan te raden om een afspraak te maken bij een arts of specialist wanneer u lokaal kaalheid constateert. Een veel voorkomende aandoening die de kale plekken kan veroorzaken is alopecia aerata, dit wordt ook wel lokale kaalheid genoemd. Het is van belang om te weten wat de oorzaak is, want zo kan de meest effectieve behandeling gekozen worden.

Hoofdhuidanalyse

Door middel van een hoofdhuidanalyse kan de doorbloeding en de conditie van uw haarzakjes gecontroleerd worden. Via deze analyse weet u snel welke behandelproducten het beste bij uw situatie passen.

Verzorg uw hoofdhuid

Wat ook belangrijk is, is het verzorgen van uw hoofdhuid. Er zijn diverse producten die u helpen uw hoofdhuid optimaal te verzorgen. Wanneer u een kale plek op het hoofd heeft is het van belang om u te laten informeren over deze verzorgingsproducten. Afhankelijk van uw leefomstandigheden en het type haar wordt bepaald welk product het beste bij u past.

Oplossingen

Om de kale plekjes op uw hoofd te verbergen kunt u kiezen voor een pruik of een haarstukje. Afhankelijk van de grote en de hoeveelheid van de plekken is een pruik of haarstukje geschikt. Op deze manier kunt u uw de kale plekken verbergen. Veel mensen voelen zich zelfverzekerder wanneer zij een haarstukje dragen.

Haartransplantatie

Maar tegenwoordig is er een nog veel mooiere oplossing voor kaalheid en dat is haartransplantatie. Kort door de bocht wordt er bij haartransplantatie echt haar van de patiënt op de kale plek geïmplanteerd zodat daar het haar weer gaat groeien. Het is een vrijwel pijnloze chirurgische ingreep en er zijn verschillende behandelmethoden mogelijk zoals bijvoorbeeld de Micro FUE, de DHI (Direct hair implantation) en de Artas Robotic FUE-methode. Als u een specialist zoekt op het gebied van haartransplantatie moet u eens langs gaan bij Visus Haarkliniek in Rotterdam.

(42)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven