Koffie en thee trends

De allereerste koffie trend is de Slow Coffee. Je kan elk onderdeel van het brouwproces van koffie zelf perfectioneren en controleren bij de Slow Coffee. Om dit specialistisch en goed te doen is een barista huren geen overbodige luxe. Je kan zelf de bonen kiezen en de zetmethode bepalen bij Slow Coffee. Wat verder een trend is, is koffie met een achterliggend verhaal. Het wordt steeds populairder als de koffie een verhaal vertelt of als er een verhaal achter zit. Voorbeelden zijn speciale koffieprojecten of als de koffie op een bepaalde manier vergaard is. Wanneer je een barista huren doet kan hij of zij het verhaal achter de koffie mooi vertellen.

Koffie met melk

Welke koffie je ook drinkt, veel mensen zijn gek op koffie met melk. Waar je vroeger een kuipje koffiemelk in je koffie gooide of melk in een pannetje kookte, wordt nu ook veel gebruik gemaakt van een melkopschuimer. Met behulp van een melkopschuimer maak je tegenwoordig zelf een heerlijke cappuccino of een Caffè latte.

Theecocktails en koffiebier

Wat ook een noemenswaardige trend zijn de koffiebieren en de theecocktails. Theecocktails worden vooral met ice thee gemaakt en niet vaak warm gedronken. Er kan van alles gemixt worden op dit gebied. Wat betreft koffiebier, dit staat al bij veel koffiebars op de tap! Dit is bier gebrouwd van koffie. Een barista huren moet dus ook beteken dat hij of zij met koffiebier om kan gaan. Wat verder een trend is, is dat er veel koffie met (plantaardige) melk geschonken wordt. Men wil steeds gezondere alternatieven van melk zoals amandelmelk of speltmelk. Vaak worden deze melken ook nog lekkerder gevonden dan normale melk in de koffie. Verder is Chai thee ook steeds populairder in Nederland. Dit is thee met kruiden erin zoals nootmuskaat, saffraan of kaneel. Hier wordt dan ook melk in gedaan en deze wordt warm gedronken. Verder is de Japanse Matcha ook iets wat steeds populairder wordt in Nederland. Dit is één van de superfoods. Dit is een thee soort met goede stoffen erin zoals antioxidanten die veroudering tegen gaan. Verder zou de thee het stressniveau verlagen en het cholesterolgehalte verlagen.

(65)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven