Sportieve (kitesurf) vakantie in 2020?

Zijn je goede voornemens al in volle gang en heb je zin om het dit jaar eens echt anders aan te pakken? Ben je de sportschool alweer redelijk zat? Niet getreurd.. Want dan hebben we iets gaafs voor je, namelijk een kitesurf vakantie. Waan je een weg tussen de echte golven op de prachtige zee en maak vrienden voor het leven. Wat je kunt verwachten bij zo’n vakantie? Veel sporten, gezelligheid en bovenal een gelukkige mindset.

Kitesurfen

Kitesurfen, een variant van windsurfen waarbij je door een kite wordt voortgetrokken over het water. Ondanks dat kitesurfen een vrijwel dure sport is, kun je het goed combineren met een kite vakantie. Samen met je (nieuwe) vrienden enorm veel fun beleven tijdens je vakantie. De vakanties gaan vaak per week, waardoor je genoeg tijd hebt om deze sport te leren. Je start vaak de eerste dag met een trainer kite, waarbij je meer gaat leren over het windvenster en het checken van de vlieger. Je wordt comfortabel met de kite, waarna je vervolgens je eigen Tube-kite op gaat stellen. En dan… ja dan ga je je eerste vlucht met een kite maken in het water. Hoe gaaf?

Yoga

Wat dacht je van wakker worden op een prachtige plek, genieten van je ontbijt en daarna zen worden met een ochtendje yoga? Yoga is niet alleen goed voor je flexibiliteit, het versterkt ook je spieren en daarnaast je (jonge) geest. Kitesurfen is een intensieve en drukke sport en daarom is het leuk om dit te combineren met yoga. Vaak kun je bij een kitesurf vakantie ook meedoen met yoga en daarom een ideaal om moment om kennis te maken met deze sport.

Suppen en/of surfing

Ben je naast het kitesurfen ook nog in voor wat andere sporten? Ga dan voor suppen of surfen. Suppen is op een surfplank peddelen en surfen is je laten voortbewegen door de golven waarbij je op een plank ligt. Je kunt op verschillende dagen een tour maken waarbij je een perfecte introductie kunt krijgen van de sup. Je leert altijd eerst de basistechnieken, zoals hoe blijf je in veiligheid en de technieken waarbij je vervolgens met de groep gedurende tocht meer uitleg krijgt over de sport. Even in het kort samengevat: In de zon op het water sporten maar tegelijkertijd ook genieten van de natuur. Wat wil je nog meer?

(72)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven