Is onbeperkt bellen ook echt onbeperkt?

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij. We whats appen wat af naar onze vrienden en familie, spelen spelletjes, kijken filmpjes en zijn altijd stand-by. Vroeger waren mobiele telefoons grote, logge apparaten en was het bereik in veel gevallen niet al te best. Tegenwoordig zijn de mobiel telefoons niet alleen maar geschikt om mee te bellen of gebeld te worden, maar kunnen we er ook hert internet mee op. Vandaar dat voor mobiele telefoons waar je ook mee kan internetten de naam Smartphone of IPhone werd geïntroduceerd. Wat betreft mobiel bellen en internetten kun je kiezen voor prepaid bellen of bijvoorbeeld een sim-only abonnement afsluiten.

Onbeperkt bellen en internetten

Bij de meeste telecomproviders kun je tegenwoordig een mobiel internet abonnement afsluiten waarbij je onbeperkt kunt bellen en internetten voor een vast bedrag per maand. En dan zonder zogenaamde Fair Policy voorwaarden waarbij je een brief krijgt van de telecomprovider dat je teveel gebruik hebt van internet dan normaal is. Best handig, want de jeugd van tegenwoordig is de hele dag online en bezig met het uploaden en bekijken van foto’s en filmpjes. We zijn op vakantie of gewoon onderweg en zien iets leuks, moois of interessants. Snel wordt er en foto gemaakt of wordt de gebeurtenis gefilmd en binnen de kortste keren geüpload naar Facebook, om het te delen met onze vrienden zodat die het ook kunnen zien.

Toch beperking bij onbeperkt internetten?

Wat in de praktijk echter in sommige gevallen door bepaalde telecomproviders wordt gedaan bij een overschrijding van een bepaalde datalimiet is, dat vanaf dat moment opeens de internetverbinding een stuk langzamer wordt. De verbinding is dan in veel gevallen zo langzaam geworden, dat gewoon internetten in de praktijk dan eigenlijk niet meer mogelijk is. Vraag daarom altijd goed na bij uw telecomprovider wat de voorwaarden zijn voor onbeperkt bellen en internetten. Dan komt u in ieder geval niet van een koude kermis thuis.

(33)

QNE

Terug naar boven