iPhone 6S en 6S Plus: ze komen eraan!

De succesvolle Iphone 6 is pas sinds 26 september 2014 op de markt en een klein jaartje later worden de volgende modellen alweer verwacht, namelijk de iPhone 6S en 6S Plus. Veel Iphone liefhebbers kunnen niet wachten tot de nieuwe toestellen worden uitgebracht en er zullen zoals gewoonlijk weer rijen mensen staan voor de Apple Store.

Kan de nieuwe Iphone weer haar verwachtingen waarmaken? Hoe dan ook zullen er heel veel mensen blind het nieuwe toestel aanschaffen, puur en alleen omdat het van Apple is. Persoonlijk vind ik dat er een beetje wordt overdreven door Iphone fans. Natuurlijk het is goed, erg goed maar er zijn ook even goede en betere alternatieven. Maar goed, persoonlijke mening daar gaat het nu niet om in dit artikel. Er zullen weer een aantal veranderingen gaan plaatsvinden, zoals de schermgrootte, de behuizing, forcetouch, een nieuwe oplader, software etc.

Schermgrootte

Over de schermgrootte wordt er vaak genoeg gespeculeerd. Iphone heeft al een grote stap genomen met de huidige Iphone 6 om het scherm een stuk groter te maken dan gebruikelijk. Iphone hield lang vast aan kleinere formaten, maar zag dat alle concurrenten over gingen op steeds grotere schermen. Daarmee kon de Iphone niet lang uitblijven en ze zijn inderdaad met succes overgegaan op grotere schermen. De formaten van de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus zullen naar alle waarschijnlijkheid exact hetzelfde zijn als de Iphone 6 en Iphone 6 plus, dat betekent een scherm van 4,7 en 5,5 inch.

Behuizing

Als we de geruchten mogen geloven krijgen de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus een sterkere behuizing en dat mag ook wel. We mogen toch wel een beetje stevigheid verwachten van een telefoon waar we honderden euro’s aan uitgeven? De nieuwe aluminium soort die gebruikt gaat worden voor de nieuwe toestellen zijn maar liefst 60% sterker dan de huidige toestellen. Ook wordt er naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe kleur uitgebracht, naast zilver, grijs en goud.

Force Touch

Force Touch is een nieuwe technologie die kan detecteren hoe hard of hoe lang er op het scherm wordt gedrukt. Afhankelijk hiervan kunnen er bepaalde opdrachten worden gegeven. Je zou dit bijvoorbeeld kunnen vergelijken met de rechtermuisknop van een computer. Kortom we hebben weer veel nieuws om naar uit te kijken en zoals gewoonlijk weten we eigenlijk ook wel dat de nieuwe Iphones een succes zullen worden. Ben jij van plan de nieuwe Iphone te kopen? Laat in een reactie achter welke van de twee jij gaat halen en waarom.

(50)

QNE

Terug naar boven