Industrie als woontrend

Jonge bedrijven die streven naar een excentriek, creatief en authentiek imago kiezen voor een kantoorpand en locatie met een industri毛le uitstraling. Het complex aan de Binckhorstlaan in Den Haag is hierbij een goed betaalbaar voorbeeld. Het is een gebouw waarin diverse jonge ondernemers gevestigd zijn, waar je voor een relatief klein bedrag kunt vestigen als startende onderneming. Onbewerkte muren, waar je het beton of de structuur van bakstenen ziet zitten.

Een vloer van donker laminaat in open ruimte. Nadeel is dat het hierdoor vaak gehorig is. In dit geval is de huur van een ruimte in een dergelijk pand niet duur. Bij industrie gaat lang niet altijd om jonge bedrijven met jonge medewerkers. Denk hierbij aan een advocaten kantoor in authentiek en klassiek pand van de tijd iets na de Tweede Wereld Oorlog. Dergelijke locaties geven advocatenkantoren een betrouwbare uitstraling: een bedrijf met een uitgesproken duidelijke mening. Hiernaast mag je er ook van verwachten dat je de kosten van het pand terug vindt in de geleverde juridische diensten.

Goedkoop wonen

Industrieel werken of wonen is een trend, het gaat hierbij om relatief nieuwe panden of oude panden die gerestaureerd zijn. Van de buitenkant kan een woning modern eruitzien. Aan de binnenkant kan je elk gebouw, zowel kantoor als woning, een stoer uiterlijk geven door het gebruik van juiste attributen. Grote industriele lampen met modern led verlichting, een vloer van laminaat, onbewerkte muren en, een oud leren bankstel van bijvoorbeeld het merk: Chesterfield. Interieur aanpassingen gekocht in de Ikea of een exclusieve woonwinkel met a-merk producten. Kortom: wonen of werken in een industrieel gebouw met een stoere uitstraling is voor elk budget beschikbaar.

Interieur van een woning

Zowel in een industriele als moderne woningen of kantoren vindt je led verlichting of andere moderne elementen. Een goed voorbeeld zijn pvc vloeren. Deze vloeren zijn beschikbaar in een uitvoering welk lijkt op laminaat. Op deze manier kan je dus een een interieur creeren met een industriele uitstraling. Anderzijds kan je met pvc vloeren een klassieke of moderne uitstraling creeeren, door het gebruik van pvc met het juiste patroon of kleurstelling. Hiernaast is de quooker een nieuwe trend welk toegevoegd wordt aan een woning die zowel, industrieel als modern is. De Quooker is een aparte kraan dat ervoor zorgt dat je direct kokend, warm of koud water kunt krijgen. Aardappels of pasta koken gaat hierdoor sneller en makkelijker. Het is een aparte kraan met een eigen boiler. De boiler zorgt ervoor dat het water op de gewenste temperatuur blijft. Naast alle voordelen, zijn de onderhouds- en energiekosten het grote nadeel.

(15)

QNE

Terug naar boven