Hulpmiddelen voor ouderen in huis

Voor de ouderen onder ons is het handig om verschillende hulpmiddelen in huis te hebben die helpen bij verschillende alledaagse bezigheden. Op die manier blijft het voor de ouderen mogelijk om langer dan normaal zelfstandig te blijven wonen. Er is een breed assortiment aan verschillende hulpmiddelen die de ouderen helpen bij het zelfstandig wonen.

Seniorentelefoon

De seniorentelefoon is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal ontworpen voor senioren. Deze telefoons zijn voorzien van speciale grote toetsen een bel lampje en hebben een eenvoudige bediening. Daarnaast hebben verschillende van deze seniorentelefoons een extra geluid versterking, dit is speciaal ingebouwd voor slechthorenden. Ook hebben verschillende telefoons de mogelijkheid om verschillende sneltoets mogelijkheden in te stellen. Door de foto van de persoon van wie het nummer is op die sneltoets te plaatsen is het voor senioren makkelijk om de desbetreffende persoon te bellen.

Traplift

Voor de senioren die slecht ter been zijn en niet in een gelijkvloerse woning wonen is een traplift een hulpmiddel dat meer dan welkom is. Een traplift wordt bevestigd aan de leuning van de trap en zorgt ervoor dat de senioren naar boven kunnen komen zonder dat zij de trap op hoeven te lopen. Doordat er verschillende senioren zijn die deze maar een paar jaar gebruiken en daarna bijvoorbeeld of verhuizen naar een gelijkvloerse woning of naar een bejaardenhuis, is er een breed aanbod van tweedehands trapliften beschikbaar. Hierdoor is de prijs die je betaalt te overzien.

Wandbeugels

Wandbeugels zijn er voor wanneer de senioren op moeten staan van het toilet. Doordat je vanaf een gehurkte positie op staat vanaf het toilet is het voor sommige senioren niet meer mogelijk om dit zonder ondersteuning te doen. Speciaal voor dit probleem zijn er verschillende wandbeugels beschikbaar. De wandbeugels zijn er in verschillende uitvoeringen, dit komt doordat je deze beugels op verschillende plaatsen bij de wc kan bevestigen. Je kan ze namelijk op de muur naast het toilet bevestigen, maar ook op de muur achter het toilet, indien dit het geval is is een lange wandbeugel de beste oplossing.

 

Naast deze drie voorbeelden zijn er uiteraard nog meer artikelen die senioren helpen bij verschillende alledaagse bezigheden. Door goed te kijken naar wat de wensen zijn van de senioren is het mogelijk om de taken voor hen wat draaglijker te maken. Daarnaast zijn voor veel verschillende producten ook verschillende modellen te verkrijgen. Op deze manier is het mogelijk om de wens van de desbetreffende senior zo goed mogelijk te vervullen.

(137)

QNE

Terug naar boven