Hoeveel gas verbruik je met douchen

Dat je niet alleen maar water verbruikt met douchen maar ook stroom of gas dat is niet iets wat helemaal nieuw is. Het water moet op de een of andere manier verwarmd worden want een koude douche dat is iets waar je niet echt op staat te wachten. Wanneer je een boiler hebt dan wordt het water door middel van elektriciteit verwarmd. Heb je een cv-ketel dan wordt dit gedaan door middel van gas. Hoeveel gas verbruik je nu eigenlijk bij een gemiddelde douchebeurt?

Hoelang duurt de gemiddelde douchebeurt

We kunnen nu natuurlijk een heel kort antwoord geven en zeggen: “Te lang”, maar daar heb je weinig aan. De gemiddelde douchebeurt per Nederlander ligt op ongeveer 9 minuten. Als je het dus per week gaat nemen dan sta je dus bijna een uur per week onder de douche.

Hoeveel gas verbruik je per douchebeurt?

Per douchebeurt van 9 minuten verbruik je ongeveer 0,5 m3 gas per keer. Ben je met een heel gezin van vier personen dan wil dat dus zeggen dat je 2 m3 gas per dag gebruikt alleen al aan douchen. Dit lijkt in de eerste instantie niet zoveel maar als je het door gaat berekenen dan schrik je er toch van hoeveel dat het is. Vermenigvuldig deze 2 m3 maar eens met 365 en zie waar je dan op uit gaat komen! Wedden dat je ervan schrikt!

Het gasverbruik verlagen door een douchetimer

Je kunt het gasverbruik bij douchen op een hele simpele manier verlagen. Maak gebruik van een douchetimer die je instelt op 5 minuten douchen. Dan douche je al de helft korter in tijd. Je bespaart dan dus op gas maar ook op water. Het is aan alle kanten een win-win situatie waarvan je kunt spreken.

Gasverbruik verminderen bij douchen door een waterbesparende douche

Er is nog een manier om het gasverbruik bij het douchen te verminderen. Dat is door gebruik te maken van een waterbesparende douche of een thermostatische kraan. Wanneer je deze twee dingen in combinatie gebruikt zal je zien en merken dat je zult besparen op de gaskosten. Voeg je daarbij ook nog eens het gebruik van een doucheklok of een douchetimer bij dan heb jij er in ieder geval alles aan gedaan om te besparen op je gas maar ook op je waterrekening.

Kouder douchen bespaart gas

Ben je iemand die graag heet doucht dan ben je dus ook iemand die veel gas verbruikt tijdens het douchen. Iemand die koud doucht verbruikt minder omdat er minder water opgewarmd hoeft te worden. Je douche afsluiten met koud water is dus in twee gevallen goed. Het is goed voor je doorbloeding maar het bespaart dus ook gas en water. Want zeg nou zelf, sta jij liever onder een warme douche of onder een koude douche? Bij koud douchen zul je er eerder onder vandaan komen waardoor je dus ook minder water en minder gas verbruikt.

(96)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven