Hoe kan je energie vergelijken?

Goedkopere energie kies je zelf!

Je energierekening is een behoorlijke vaste last. Toch kun je heel wat doen om die energierekening omlaag te brengen. Allereerst kun je natuurlijk flink op energie besparen door gewoon minder gas en stroom te verbuiken. Een aantal tips om op je verbruik te besparen, geven we je in ‘Energie besparen Tips voor in en om huis’.
Maar, ook door de juiste keuze te maken bij het aangaan van een energie contract, kun je op jaarbasis een aanzienlijk bedrag besparen op je energierekening. Om de juiste energieleverancier en het juiste pakket te kiezen, is het belangrijk dat je de tijd neemt deze uitgebreid te vergelijken.

Energie vergelijken: Hoe, wat & waar

Als je energie gaat vergelijken om uit te zoeken waar je het goedkoopst uit zult zijn voor je energierekening, moet je met een aantal zaken rekening houden. We zetten ze hier voor je op een rijtje:

– Allereerst is het belangrijk dat je weet waar de verschillen in de kosten voor energie precies in zitten. Zoals je in ‘Verschillen in energietarieven Hoe kies je het voordeligste energietarief?’ kunt lezen, staan sommige kosten op je energierekening, zoals het belastingtarief voor energie, al vast. De gemeente kiest de netwerkbeheerder dus ook daar kun je zelf niet op besparen. Wat je zelf in de hand hebt en waar je op kunt vergelijken, is bij welke leverancier je energie afneemt en wat voor contract je daar afsluit.

– Je kunt op verschillende websites terecht om energie te vergelijken. Sommige van deze websites zijn verbonden aan bepaalde energieleveranciers en andere geven aan onafhankelijk te zijn. Toch moet je er rekening mee houden dat meestal niet alle mogelijkheden in één website zijn opgenomen. Om nauwkeurig te vergelijken kun je het beste meerdere sites raadplegen.

– Let, als je gaat vergelijken, niet alleen op de kosten voor energie maar kijk per aanbieder ook goed naar de voorwaarden.

– Als je een globaal beeld hebt van waar je het meest zult besparen voor je energierekening, doe dan zelf ook nog onderzoek. Zo bieden de meeste energieleveranciers verschillende mogelijkheden voor je energie contract en door juist te kiezen kun je nog heel wat extra besparen.

Meer energie informatie vind je hier 

(33)

QNE

Terug naar boven