Hoe jezelf opmaken voor Halloween?

Op de laatste dag van oktober wordt ieder jaar traditioneel het feest Halloween gevierd. Dit feest, wat over is komen waaien uit de VS wint ieder jaar aan populariteit en de reclamewereld en winkels spelen hier handig op in en proberen ook hun graantje mee te pikken. De engste maskers en andere accessoires liggen in de schappen om iedereen er zo gruwelijk mogelijk uit te laten zien. Mocht je liever zelf aan de slag gaan met make-up dan volgen hier enkele handige tips hoe je met de nodige visagie ervoor kunt zorgen dat je iedereen de stuipen op het lijf jaagt,

Ogen en lippen

Als je naar het gezicht kijkt kun je op twee manieren al veel doen met make-up. En daar hoef je nog geen visagiste van beroep voor te zijn. Neem de lippen bijvoorbeeld. Deze laat je er enorm uitknallen met felrode lipstick. Het liefst lekker donkerrood voor een angstaanjagend effect. En om de ogen wat dramatischer te maken kun je hier donkere cirkels omheen aanbrengen. Dit geeft hiernaast ook een zwoel karakter.

Nagels

Waar de donkere kleuren in het alledaagse leven beter niet gedragen kunnen worden zijn ze natuurlijk ideaal voor een feest als Halloween. En het is ook echt niet lelijk. Combineer de donkerrode kleuren in het gezicht met dito nagels om het af te maken. Ook kun je ervoor kiezen om de nagels zwart te maken met een geheinzinnige lak voor een nog pittiger resultaat.

Ogen

Met een beetje fantasie kun je jezelf voorzien van enge kattenogen. Door het geheel er wat langer er uit te laten zien begint het er al op te lijken. Niet aleen eng, maar ook weer sensueel. De wimpers ook lang maken met wat extensions kan eenvoudig gedaan worden,

Contrasten

Wat verder goed werkt zijn contrasten in het gezicht. Heb je gekozen voor een donkere lipstick, maak dan je gezicht juist weer bleek om zo een contrast te krijgen. Een bleke huid past prima op Halloween en is makkelijk te realiseren met make-up.

Zonder lippen?

Eerder noemden we de donkerrood gemaakte lippen als middel om af te schrikken. Maar wat te bedenken van lippen die haast niet te zien zijn. Door ze zo op te maken dat ze nog maar nauwelijks te zien zijn kun je ook een geweldig effect krijgen. Probeer het maar eens uit en je zult versteld staan. Het heeft wel iets weg van een leeggezogen vampierenslachtoffer of iets dergelijks.

(124)

QNE

Terug naar boven