Hoe gaat een borstlift in zijn werk?

Veel vrouwen zijn ontevreden over hun borsten, zeker als ze wat ouder worden. In veel gevallen zijn ze nog niet eens ontevreden over het formaat voor hun borsten, maar vinden ze dat hun borsten teveel zijn gaan hangen.

Het ontevreden zijn of de borsten kan echt een zeer negatieve invloed hebben op de geestestoestand van een vrouw. Ze kunnen zich ernstig belemmerd voelen in hun vrouw zijn als ze niet tevreden zijn met hun borsten en zelfs in een zware depressie terechtkomen. Om die reden zullen de meeste chirurgen ook eerder geneigd zijn om de borstoperatie uit te voeren.

Er zijn verschillende oorzaken te noemen die ervoor zorgen dat borsten gaan hangen, zoals gewichtsverlies, zwangerschap en natuurlijk de zwaartekracht. Daar is cosmetisch iets aan te doen, de plastische chirurg kan de borsten in het geval ze wat zijn gaan hangen liften. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leest u in dit artikel.

Gesprek met de chirurg en de ingreep

Voorafgaand aan de ingreep zal er altijd een gesprek plaatsvinden met de behandelende arts om de mogelijkheden maar ook de risico’s te bespreken. Hij of zij kan de cliënt dan een aantal opties geven hoe de borstlift kan worden uitgevoerd en of er eventueel implantaten in de borst geplaatst gaan worden. Ook de kosten zullen de revue passeren en de mogelijkheid om een vergoeding te krijgen van de zorgverzekering van de patiënt. Uiteraard wordt ook uitvoerig besproken wat de beweegredenen zijn om tot de ingreep over te gaan.

Een borstlift is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid van de borst wordt verwijderd en de tepel en het weefsel van de borst wat hoger wordt geplaatst om zo de borst weer wat voller te laten lijken. Omdat de borst in principe wat kleiner wordt omdat er weefsel wordt weggehaald, zal bij de wat kleinere borsten de borstlift in veel gevallen worden gecombineerd met het plaatsen van een borstimplantaat.

Wat zijn de beperkingen van een borstlift?

De ingreep op zich is, indien uiteraard op een professionele wijze uitgevoerd door een plastisch chirurg, veilig te noemen. Maar zoals bij iedere operatie is er altijd een kans op complicaties. Complicaties die bijvoorbeeld kunnen optreden zijn nabloedingen, infecties en littekenvorming. Dat zijn eigenlijk algemene complicaties die bij iedere operatie kunnen voorkomen.

Complicaties die specifiek op kunnen treden bij een borstlift zijn het ontstaan van littekens rond de tepel en een verandering van gevoel van de tepel. Maar uiteindelijk is de borstlift een relatief veilige ingreep waar heel veel vrouwen zeer dankbaar voor zijn.

(146)

QNE

Terug naar boven