Hoe gaan we om met ons afval?

In Nederland en eigenlijk in de hele wereld wordt er ongelooflijk veel afval geproduceerd. De afvalberg wordt eigenlijk alleen maar groter en dat heeft verschillende oorzaken. Allereerst komen er steeds meer mensen bij op onze kleine planeet aarde. Maar daarnaast neemt ook onze consumptie schrikbarend toe. Zo is het in Nederland tegenwoordig normaal om in het gezin twee auto’s of meer te hebben, willen we allemaal een smart Phone en een tablet, enz. Ook vormt de toename van plastic afval een groot probleem. Het oog wil ook wat en in de supermarkten worden de producten steeds aantrekkelijker verpakt. Helaas wordt daarbij ook steeds meer afval gebruikt. Er is wel een wet op komst vanuit Europa die het gebruik van plastic tasjes die we overal krijgen aan banden te leggen.

Afval gescheiden aanbieden

Maar ook belangrijk is dat we ons afval gescheiden aanbieden en netjes opruimen. Zo zie je al in diverse steden in Nederland dat de bekende afvalcontainers, die onder andere door de meeuwen voor veel zwerfafval zorgen, vervangen worden door ondergrondse containers. Voor dergelijke containers voor afval hebben de mensen een pasje nodig om de container te kunnen openen. In eerste instantie lijkt dat en hoop gedoe, maar het draagt uiteindelijk wel bij aan een schonere leefomgeving. Ook zijn er de bekende papierbakken en glasbakken om glas en papier gescheiden in te kunnen zamelen, wat ook een goede ontwikkeling is en bijdraagt tot een schonere omgeving.

Afvalcontainer huren

We verbouwen en klussen ook heel wat af in ons leven en ook dat zorgt voor de nodige afval. Ga maar eens een dag stevig werken in de tuin en je zult zien wat een enorme berg tuinafval dat kan opleveren. Dan is het niet handig om al het afval in tientallen vuilniszakken te moeten stoppen en die allemaal afzonderlijk af te moeten voeren. In zulke gevallen is het handig om een container voor afval te huren. Een afvalcontainer huren is tegenwoordig geen probleem, ze worden te huur aangeboden voor verschillende soorten afval. Er zijn puincontainers te huur, groene afvalcontainers, bouwcontainers en ga zo maar door. Dat is handig, want een dergelijk container wordt bij u voor de deur geplaatst en weer opgehaald als die vol is. Dat scheelt aanzienlijk in tijd en inspanning. Want puinzakken zijn ook behoorlijk prijzig, zeker als je er veel nodig hebt, bovendien mag veel afval niet zo mar in een ondergrondse container worden gedeponeerd, maar moet het gescheiden worden aangeboden. In dat geval is het dus zeer handig als een en ander in een container kan worden gegooid die wordt opgehaald.

(19)

QNE

Terug naar boven