Het nut van bedrijfskleding

In veel bedrijven dragen de werknemers van het bedrijf bedrijfskleding met de kleuren en/of het logo van het bedrijf waar ze voor werken. Denk aan McDonalds, TNT, enz. Het voordeel van het dragen van bedrijfskleding is natuurlijk allereerst naamsbekendheid en promotie. Voor de branding van een merk is het zeer effectief als (potentiele) klanten het logo van het bedrijf gaan herkennen om zo bekender te worden. Door veelvuldige herhaling blijft de naam hangen bij de consument en zal hij of zij onbewust waarschijnlijk vaker iets bestellen bij het desbetreffende bedrijf, mits de kwaliteit natuurlijk goed is.

Functionele werkkleding

Naast het krijgen van naamsbekendheid of het maken van reclame voor het bedrijf wordt bedrijfskleding ook in veel gevallen gedragen vanuit functioneel oogpunt. In ziekenhuizen dragen de verplegers en verpleegster bijvoorbeeld bijna altijd witte kleding met zijn of haar naam duidelijk zichtbaar op de kleding. Er is zelfs werkkleding ontwikkeld voor zorgpersoneel die comfortabeler en gezonder is voor het personeel. Werknemers in de zorg verrichten in veel gevallen zware fysieke arbeid en staan bloot aan verschillende bacteriën. De speciaal voor die groep ontwikkelde bedrijfskleding zorgt voor een betere ondersteuning van het lichaam en biedt meer bescherming tegen diverse bacteriën.
In de bouw zie je dat de bouwvakkers bijna altijd een helm dragen, sterke dikke kleding en werkschoenen met stalen neuzen. Omdat er vaak zware dingen vallen of gewerkt wordt met scherpe voorwerpen in de bouw biedt dergelijke kleding extra bescherming aan het lichaam van de bouwvakkers. In veel gevallen dragen de werknemers in de bouw ook nog een veiligheidsbril om hun ogen te beschermen tegen bijvoorbeeld glassplinters of metaaldeeltjes die vrijkomen tijdens de werkzaamheden, en dikke handschoenen die de handen beschermen tegen sneeën en andere verwondingen.

Bedrijfskleding online

Er zijn dan ook veel bedrijven online te vinden die zich helemaal gespecialiseerd hebben in het produceren van bedrijfskleding, waarbij naamsbekendheid en functionaliteit in veel gevallen worden gecombineerd. In de diverse branches kan gekozen worden uit talloze kleding in verschillende maten, kleuren en soorten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te koop. Werkkleding zoals overalls, kleding voor verkopers, werkhandschoenen, veiligheidshelmen, noem maar op. Alles is online te verkrijgen en in onderling overleg kan in de meeste gevallen bedrijfskleding geheel naar de wens van de opdrachtgever worden vervaardigd. Ook natuurlijk ideaal voor tijdelijke acties zoals bijvoorbeeld de feestdagen of een jubileum van het bedrijf om bijvoorbeeld leuke T-shirts te laten ontwikkelen met een pakkende tekst en het bedrijfslogo er op.

(110)

QNE

Terug naar boven