Het gehele verhaal over diabetes. Wat is het, wat zijn symptomen en wat zijn de oplossingen

Het hebben van een chronische ziekte is erg vervelend. Je lichaam moet iets zelf oplossen maar falen daarin en jij voelt je machteloos. Daarom is het belangrijk om te weten wat ene ziekte inhoudt en hoe je ermee om kunt gaan. In dit artikel lees je specifiek informatie over de ziekte – Diabetes, ook wel vaak suikerziekte genoemd.

Wat is suikerziekte precies?

Van de ziekte diabetes is bekend dat het iets te maken heeft met de suikerspiegel maar toch is het goed om te weten hoe dit precies zit. Het menselijk lichaam maakt insuline aan om de suikers die jij tot je neemt door middel van voeding opgenomen wordt in de cellen die daar energie van gebruiken. Zo is het dus belangrijk dat insuline zijn werk doet zodat jij energie hebt om jouw leven te leiden. Bij mensen die diabetes hebben gaat deze dosering van insuline niet goed.

Bij type 1 van diabetes is het zo dat het lichaam de cellen die insuline maken aanvalt. Hierdoor moeten de mensen met type 1 alles meten om de juiste hoeveelheid insuline bij te spuiten zodat zij genoeg suikers opnemen maar niet te veel binnen krijgen.
Type 2 is een ‘lichtere’ vorm van diabetes waarbij het lichaam wel de insuline maakt maar te weinig om op de juiste manier suikers te verwerken.

Symptomen van diabetes

De symptomen zijn in het dagelijks leven niet overdreven duidelijk. Diabetes is dan ook vaak een ziekte wat pas na jaren ontdekt wordt. De meest duidelijke symptomen zijn een droge mond, veel moeten plassen en prikkende ogen. Ook grote vermoeidheid, slecht genezende wondjes en snelle infecties kunnen optreden.

Hoe te leven met diabetes?

Uiteraard wil je graag prettig leven met deze ziekte en dat kan tegenwoordig vrij goed. Zo zijn er steeds meer onderzoeken, vooral naar type 2, waardoor de behandelingen beter wordt.
De beste tips zijn gezond leven. Dit is erg belangrijk omdat jouw lichaam dus lastig een balans kan maken. Gezond eten en veel bewegen is een vrij gemakkelijke maar effectieve manier om beter te kunnen leven met diabetes en ook het lichaam sterker te maken. Niet roken hoort hier uiteraard ook bij.
Zoals bekend zijn medicijnen en insuline spuiten voor veel mensen toch nog een oplossing om dus lichamelijk goed te voelen. Dit is ook logisch, het lichaam wilt dus insuline om suikers te verwerken.

(34)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven