Herfst uitstapje

Al een leuk uistapje voor in de herfst gepland? Hiervoor hoef je natuurlijk helemaal niet ver weg te gaan. Ook in eigen land zijn er namelijk genoeg mooie plekjes om heerlijk te genieten en tot rust te komen. Het ontdekken van de eigen provincies zal je vast positief verassen. Denk bijvoorbeeld eens aan Drenthe! Na een periode in deze bijzondere provincie kun je er vast weer even tegenaan!

Wat te doen in Drenthe

Drenthe heeft heel wat leuke plekjes om te ontdekken en bewonderen. Vooral de natuur heeft veel te bieden. Het is niet voor niks dat er 3 nationale parken zijn met een totaal oppervlakte van bijna 200 km²! Daarnaast heeft Drenthe ook meerdere boswachterijen, meren en andere natuurgebieden. Ze doen in Drenthe dan ook erg veel aan natuurbeheer om deze natuur zo mooi mogelijk te houden. En natuurlijk staat Drenthe ook bekend om zijn hunebedden die uit de prehistorie stammen. Van de 54 die er in Nederland zijn te vinden, staan er wel 52 in deze provincie! Of neem een bezoekje aan het kasteel van Coevorden, dat als rijksmonument wordt gezien en zelfs op de vlag van Drenthe is afgebeeld. Naast de natuur zijn er ook leuke dorpjes om te bekijken. Echt grote steden heeft Drenthe niet en juist dat zorgt ervoor dat het veel cultuur met zich meebrengt. Lekker langs de grachten wandelen en prachtige gebouwen bekijken. De drie grootste of bekendste dorpen in Drenthe zijn: Assen, Emmen en Zuidlaren. En deze zijn allemaal om hun eigen redenen op de kaart gebracht. Assen heeft de TT (race evenement), Emmen een mooie grote dierentuin en Zuidlaren, die kent iedereen wel van het liedje ‘Berend Botje’.

Nog een dagje

Al een beetje enthousiast gemaakt? Als je dan toch eenmaal in Drenthe bent, kun je er net zo goed een tijdje blijven! Er zijn verschillende Drenthe hotels die arrangementen aanbieden. Met zo’n arrangement kun je dan bijvoorbeeld ook een uitje maken naar de dierentuin of een museum bezoeken. Liever een wat actievere vakantie? Ook daar is een oplossing voor! Spring op de fiets en regel een fietstour waarbij je van hotel naar hotel verhuist. Zo ben je niet alleen aan het bewegen, maar krijg je ook het meeste van Drenthe te zien! Of je nu jong of oud bent, alleen gaat of met het gezin; in Drenthe is voor ieder wat wils.

(58)

QNE

Terug naar boven