Heeft u al eens last gehad van vandalisme?

Met schade aan uw bezittingen heeft waarschijnlijk iedereen wel ervaring. Een bal door de ruiten door spelende kinderen op straat, een omgevallen boom in de tuin na hevig noodweer of een brand in de keuken die van alles verwoest. Maar met vandalisme hebben we helaas ook steeds meer te maken.

Machteloosheid voor u als slachtoffer

Wanneer er vernielingen zijn aangericht aan uw spullen is dit opzich al erg genoeg. Maar in het ergste geval kunt u niet achterhalen wie of wat de dader is. En dat geeft de bezitter een oprecht gevoel van machteloosheid. We slapen nu eenmaal een stuk beter wanneer bekend is wie de schuldige is en als er een juiste straf tegenover wordt gesteld. Met enkele tips weet u alvast wel wat u te doen staat wanneer vandalisme u treft.

Hoge Kosten

Een ander naar aspect wat vandalisme aangaat zijn de hoge kosten die het met zich mee brengt. De daders zijn zich in de meeste gevallen totaal niet bewust van wat ze aanrichten. Neem als voorbeeld baldadige pubers, die het nodig vinden auto’s te vernielen door er al fietsend , de spiegels af te trappen. In zo’n korte rit maken ze meteen voor honderden euro’s aan schade. En wie kan dat gaan betalen? Omdat ze zich niet vrijwillig zullen melden, bent u de klos.

Verzekeraars bieden uitkomst

Gelukkig staat u er niet alleen voor, de verschillende verzekeraars bieden u de helpende hand in bijna alle gevallen. Alleen moet u wel de verzekeraar kiezen die het beste past bij uw situatie. En dat is niet gemakkelijk, we worden tegenwoordig bestookt door vele aanbieders die zweren de beste te zijn.
Als oplossing voor dit probleem zijn daar de vergelijkingssites voor bedacht, waar u door het invullen van uw gegevens en voorkeuren binnen een paar stappen uw best matchende verzekeraar tevoorschijn tovert.

(11)

QNE

Terug naar boven