Hebbedingetjes en leuke kado’s?

Bijzonder innovative digitale kado’s of gewoon als leuk hebbedingetje voor jezelf? Sinds Apple haar smartwatch introduceerde leek de smartwatch de uitvinding van het jaar te zijn.

Echter bestaan de smartwatches al enkele jaren, maar Apple heeft toch zeker de markt open gemaakt. Deze wannahave gadget staat nu maximaal in de belangstelling en vele hebben er al een gekocht. Maar, wat is een smartwatch eigenlijk? Letterlijk vertaald is het een slimme horloge, ofwel: een horloge dat gegevens verzameld en geeft over jou en de omstandigheden waarin jij je bevind. Denk hierbij aan het weer, jouw hartslag, het aantal calorieen die je hebt verbrand en een stappenteller.

Ook kan je de horloge draadloos verbinden met een smartphone, waardoor je op de horloge een whatsapp bericht kunt lezen of een melding kunt zien van een gemiste oproep. O ja, en niet te vergeten: je kan ook de tijd zien! Eigenlijk een soort James Bond horloge. Niet elke horloge heeft elk van de genoemde functies. De smartwatch van Apple heeft een van de meest uitgebreide functies. Je kan zelfs verbinding maken met Google Maps. Nagenoeg elke smartphone leverancier heeft een dergelijke horloge ontwikkeld: Motorola, Asus, Sony, LG en ga zo maar door.

Powerbank

Steeds meer maken we gebruik van smartphones en tablets om privé en zakelijke dingen te regelen. Of het nu gaat om bankzaken, het spelen van een game, berichten posten op Facebook of het uitwerken van een notulen. Iedereen komt wel eens in een situatie waarin de batterij op is. Dit is de reden waarom de powerbank een goede aanvulling is als hebbedingetje of kado. Het is een mobiele-accu al verkrijgbaar voor een prijs van z’n tien Euro. Erg interessant dus om te geven bij een verjaardag. Waar je op moet letten is het vermogen, uitgedrukt in mAh. De afkorting staat voor de capaciteit van de batterij. Een mAh van 1200 en een telefoon van 1000 mAh betekent dat je de telefoon 1 maal volledig kunt opladen met een rest vermogen van 200.

Filmen onderwater

Als je veel op reis bent of graag gebeurtenis vast legt op film is een pocket camera, zoals een GoPro, een geweldig instrument. Filmen in 4k (de hoogste resolutie van dit moment) en zelfs onderwater. Tevens is er een mobiele app waarmee je camera kunt verbinden. Hierdoor heb je live beeld op je smartphone en kan je ook een film makkelijk bewerken en delen met vrienden op Facebook.

Kadoverpakking

Als je van plan bent een gadget als kado te geven is een mooie verpakking minstens zo belangrijk. Uniek op dit moment zijn de kleurvolle organza kadozakjes. In plaats van tradioneel saai kadopapier te gebruiken, kan je het kado in deze sierlijke zakjes verpakken. Er bestaan organza zakjes van katoen, linnen of andere soorten stof in diverse kleuren.

(52)

QNE

Terug naar boven