Goed nadenken over aankopen

Eén van de beste tips om geld te besparen is door te vergelijken voordat je een aankoop doet. Wat je van plan bent om aan te schaffen maakt eigenlijk niet zo veel uit, je kan het altijd vergelijken! Of het nou gaat om elektronica, verzekeringen en iets heel simpels als kleding, het kan allemaal. Door goed op een rijtje te zetten wat de prijzen van de aanbieders zijn, kun je altijd gaan voor de beste prijs en dat scheelt in de portemonnee. Geld is belangrijk en iedereen wilt het hebben. Er zijn zat manieren om geld te verdienen en te sparen.

Webshops

Webshops moet je niet alleen op de prijs beoordelen maar ook op een aantal andere punten zoals; de levertijd, klantenservice en beoordelingen van klanten. Daarnaast is het een goed idee om te checken of de website een webshop keurmerk heeft en wat de mogelijke betaalmethoden zijn. Veel mensen vinden het fijn om direct met Ideal te betalen, maar misschien vind je het fijner om bijvoorbeeld met Paypal te betalen of lekker ouderwets per factuur. Tegenwoordig kun je bijna in één oogopslag beoordelen in welke mate een webshop betrouwbaar is. Het nadeel van online shoppen is dat er geen fysieke contactpersoon is. Het contact gaat doorgaans via de mail of telefoon, maar bij de wat modernere sites is er ook een ‘live chat’ functie beschikbaar. Hierdoor krijg je natuurlijk supersnel antwoord op je vraag/klacht en scheelt het wachttijd en eventuele telefoonkosten.

Vergelijkingssites

Tegenwoordig zijn er heel veel vergelijkingssites op het internet. Aan de ene kant heel handig natuurlijk maar aan de andere kant weet je bijna niet meer welke vergelijkingssite je moet gebruiken. Om hier achter te komen kun je het best een aantal sites uit proberen en op die manier beoordelen welke voor jou het prettigst werkt. Er zijn veel algemene vergelijkingssites maar ook steeds meer en meer niche gerichte vergelijkingssites, denk aan het vergelijken van internet, telefonie, energie, verzekeringen etc.

Pas wel altijd goed op voordat je gaat lenen. Of het nou om een persoonlijke of een doorlopende lening gaat maakt niet uit. Zoek altijd goed uit en lees alle sites zodat je goed op de hoogte bent en ook niet voor rare verassingen komt te staan zodra je geld gaat lenen. Want ja het laatste wat je wilt is dat je aan rare contracten vast zitten. En dat je ook niet super veel % moet terug gaan betalen.

(77)

QNE

Terug naar boven