Gaat de Galaxy S6 het tij keren voor Samsung?

Al jarenlang staat het Koreaanse Samsung aan de top van de markt voor smartphones. Maar de laatstse jaren wordt wel steeds minder winst geboekt. De kleinere merken met hun goedkopere toestellen zijn in opkomst. Denk aan Huawei bijvoorbeeld dat voor veel minder geld hele degelijke toestellen produceert met dito prestaties. En dat weet ook de consument. De populariteit van deze telefoons groeit gestaag en de kleintjes worden groot. Daarnaast heeft de grootste concurrent het nog altijd goed voor elkaar met de zeer trouwe iPhone fans die keer op keer de nieuwste variant blijven aanschaffen. Zal het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S6 weer gaan zorgen voor een stijging in de winst?

Hoge toestelprijzen

Willen de Koreanen de slag weer gaan winnen met hun nieuwe toptoestel dan zullen ze wel de prijs van de Galaxy S6 wellicht iets moeten verlagen. Zoals gezegd liggen de prijzen voor telefoons van de kleinere concurrenten veel lager. Dit verschil bestaat soms uit een bedrag van tot honderden euro’s. Dit terwijl de smartphones qua prestaties nauwelijks onder doen. En als gekeken wordt naar de S5 bijvoorbeeld, dan is daar aan de buitenkant niets te zien waarom het een dermate prijzig product zou moeten zijn. Tegenhanger Apple bijvoorbeeld geeft de toestellen een wat luxere look met een fraaie alluminium behuizing en mooie afwerking. Samsung bleef hier wel in achter met plastic onderdelen en een niet zo nette vormgeving. Hier is duidelijk verbetering nodig wil men de weg terug vinden.

Galaxy S6 eindelijk volwassener?

Als nog eens naar het vorige paradepaardje gekeken wordt is te zien dat bij de S5 zeer veel ‘handige’ apps werden meegeleverd. Zaken als hartslagmeter, vingerafdrukscanner en andere poespas. Leuk en aardig, maar het heeft weinig meerwaarde voor de gebruiker. Deze laat dit soort toevoegingen het liefst links liggen en het resulteert alleen maar in een volle opslag. Gericht moet gaan worden op zaken die wel nuttig zijn, zo wordt het geheel er veel overzichtelijker van ook. Wel moet gezegd worden dat men hard bezig om zieltjes te winnen met nog betere specificaties dan voorheen. Zo zal het uiterlijk vergelijkbaar worden met de iPhone 6 en wordt het geheugen opgeschroefd naar standaard 32 gb. De camera aan de voorkant zal net als de ‘selfiephone’ Huawei Ascend P7 5 megapixel gaan schieten. Om over de camera van 20 megapixels aan de achterkant nog maar niet te spreken. Meer zal duidelijk worden tijdens de MWC in Barcelona, begin maart. En dan gaan we zien of Samsung weer helemaal de weg terug gaat vinden.

(28)

QNE

Terug naar boven