Fitness is goed voor lichaam en geest

Fitness zorgt voor een betere balans in het lichaam wat ervoor zorgt dat je wat kilo’s kwijt kunt raken. Door de opbouw van spierenga je meer calorieën verbranden in de ruststand, wat dus betekent dat je gaat afvallen (voor veel mensen een zeer belangrijke doelstelling). Het is wel aan te raden om ook krachttraining te doen. Veel mensen denken dat cardiotraining de meest effectieve manier is om af te vallen, echter dit is niet hetgeval. Gedurende cardio training maakt het lichaam cortisol aan, en dit is eenvetopslag hormoon. Het lichaam maakt dit hormoon aan om de spieren te voorzien van energie gedurende de cardio training. Het is dus aan te raden ook krachttraining te doen. Met krachttraining ga je calorieën verbranden gedurende de oefening zelf, maar ook de rest van de dag door de opbouw van spiermassa.

Personal coach inschakelen

Fitness zorgt ervoor dat je je ook mentaal een stuk beter gaat voelen en dat is ook als groot voordeel te noemen. Het ontbreekt echter bij veel mensen aan de motivatie om met fitness of een of andere manier van lichaamsbeweging te starten. In dat geval kan een personal coach uitkomst bieden. Een goed voorbeeld van een bedrijf dat je zowel op fysiek als mentaal gebied goed kan coachen is Sterker dan Ooit uit Leiden. Je kunt hier op professionele wijze worden begeleid op het gebied van fysieke en mentale gesteldheid. Voor degene die net dat extra zetje nodig hebben is dat een ideale oplossing.

Fitness maakt het lichaam sterker

Fitness is zeker gezond! Fitness zorgt voor een versterking van spieren en pezen. Verder worden de botten steviger, wat op latere leeftijdabsoluut een voordeel is. Door krachttrainingsschema’s worden alle spieren in het lichaam getraind dus ook de hartspier, wat zorgt voor een verbeterde hartfunctie. De algehele conditie van het lichaam wordt verbeterd door fitness: Je voelt je fitter en krachtiger. Dit is meteen weer goed voor het zelfbeeld van mensen, lekker in je vel zitten is belangrijk! Fitness zorgt voor een betere stofwisseling: schonere verbranding van suikers en vetten. Ook werkt fitness stress verlagend: Je hebt de mogelijkheid om even alle agressie en irritaties van je af te trainen en je gedachten even op wat anders te zetten. Belangrijk is wel dat je je goed laat voorlichten en voor jezelf een doel stelt. Probeer niet in een zo kort mogelijke tijd heel gespierd te worden door bijvoorbeeld veel te zware gewichten te pakken. Dit kan zorgen voor blijvende schade. Een goede opbouw is heel belangrijk!

(80)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven