Fillers of Botox?

Injectables zijn tegenwoordig niet alleen meer razend populair bij de beroemdheden onder ons. Een afspraak maken is nu zo gepiept. Het is namelijk niet heel ingrijpend en is daarnaast ook goed betaalbaar, vooral vergeleken bij andere cosmetische ingrepen. Het is logisch dat injectables zo populair zijn, aangezien ze zorgen voor een jongere uitstraling en daarnaast ook voor een strakker gezicht. Dat is natuurlijk iets dat iedereen zou willen.
Fillers en Botox zijn de algemeen bekende termen voor deze geliefde cosmetische injecties. Maar wat weten we nou precies over deze producten? En wat is het verschil?

Botox

Wanneer je Botox inspuit, zorg er ervoor dat je een spier slap maakt waardoor fronsing niet meer mogelijk is. Het is dus een spierverzwakker, en geeft verder geen formule. De dosis van de injectie bepaalt hoelang je het effect blijft zien. Dit kan drie tot zes maanden duren. Dit is de beste keuze wanneer je iets wilt laten doen aan een frons, kraaienpootjes of je voorhoofd. Deze spiergebieden zijn namelijk de oorzaak van jouw ongewenste rimpels. Je wilt deze dus als het ware uitschakelen.

Filler

Een filler wordt niet voor niks een filler genoemd. Fillers ‘vullen’ namelijk de delen van je gezicht die zijn ingezakt, denk hierbij aan het gebied onder de ogen. Dit geeft een jeugdiger effect. Het grote verschil tussen fillers en Botox is dus dat Botox ervoor zorgt dat de spier wordt uitgeschakeld, waar fillers juist volume brengen op de gewenste plaatsen. De populairste keuzes hierbij zijn de lippen, of de wangen.
Een ander verschil is dat je bij Botox niet meerdere soorten kunt kiezen. Fillers heb je namelijk in een tijdelijke en een permanente vorm. Tijdelijke fillers zullen zo’n zes tot achttien maanden zichtbaar zijn. De meest gekozen vorm van fillers is hyaluronzuurfillers, al zal je ook kunnen kiezen voor fillers die collageen stimuleren. Fillers of Botox? Dat ligt dus aan jouw persoonlijke situatie.

Behandeling

Er zijn diverse klinieken te vinden die zijn gespecialiseerd in botox en fillers maar zoals overal, er zijn goede en minder goede klinieken. Doe daarom op internet goed onderzoek als je van plan bent om een botoxinjectie te laten plaatsen of fillers. Kijk naar de reviews, klantervaringen op verschillende sites en vooral ook naar het portfolio van de behandelaar. Vroeger wilde er nog weleens beunhazen rondlopen in de wereld van de fillers en de botox, maar tegenwoordig is er meer toezicht en zijn de eisen wat strenger geworden. Toch is het verstandig om altijd vooraf goed onder te doen.

(53)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven