Erotiek geen taboe meer?

Je hoeft de televisie of de radio maar aan te zetten en je krijgt te maken met zaken als verleiding, erotiek of seks. En waar we daar vroeger nog een beetje lacherig of schuchter over waren, is dat tegenwoordig heel anders. Bekende Nederlanders delen zelfs hun bedgeheimen in de roddelbladen en zelf plaatsen we ook allerlei foto’s waarop we gedeeltelijk naakt te zien zijn op social media.

Erotische producten populair

In de categorie erotische speeltjes waren het eerst voornamelijk vibrators waar we aan dachten. Maar deze markt heeft ook niet stilgestaan. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is beschikbaar online en in de winkels. Allerlei vormen van stimulators en zelfs voor koppels samen zijn er producten op de markt verschenen. En dan hoeft men deze artikelen niet eens zelf aan te schaffen, er zijn websites waar door middel van een puntensysteem gespaard kan worden voor gratis artikelen, ook seksspeeltjes vallen daaronder.

Erotiek is door de jaren heen

Wie denkt dat erotiek van onze tijd is heeft het mis. Bekijk de vele schilderijen uit bijvoorbeeld de Renaissance-tijd maar eens. Vaak waren het vrouwen met ontblote lichamen die de doeken sierden en geen haan die er naar kraaide. Het zijn vooral bepaalde groepen die hun afkeer uiten tegen elke vorm van seks in het openbare leven. Denk aan de kerkelijke gemeenschap. Het is vreemd te noemen dat er vandaag de dag nog een taboe op zou moeten bestaan. Het is immers iets wat bij de mensheid hoort. En erotiek is natuurlijk geen porno. Dat er twijfel onstaat bij de ranzigere vorm moge duidelijk zijn.

Betere relatie door speeltjes?

De eerdergenoemde toys voor in de slaapkamer zijn allereerst voor meer plezier in bed. Maar naar blijkt wordt zelfs de relatie er beter door. Door opener met elkaar te praten over deze dingen leer je elkaar beter kennen en wordt de vertrouwensband sterker. Dubbel profiteren dus!

(45)

QNE

Terug naar boven