Eigen website beginnen: de uitgangspunten

Gefeliciteerd, uw nieuwe website is eindelijk online. Voortaan kunnen klanten uw bedrijf ook via het internet vinden. Heeft u alleen wel goed nagedacht over hoe u van uw website een succes kunt maken? Het zou namelijk zonde zijn wanneer resultaten uitblijven die u van tevoren wel in gedachten had. Houd daarom rekening met enkele uitgangspunten voordat u start met uw website.

Denk na over uw doelstelling

Wat u uiteindelijk wilt bereiken met uw website, dat is bepalend voor alle richtingen van uw website. Wat wilt u dat bezoekers doen op uw website? Wilt u graag dat ze uw producten kopen? Of gaat het juist erom dat ze bepaalde informatie lezen? Wilt u ze ergens van overtuigen? Door hierover na te denken, kunt u gemakkelijker structuur, vormgeving en inhoud van de website van tevoren bepalen.

Wie is uw klant?

Heeft u zich al meer verdiept in de bezoeker die u wilt bereiken? Hoe wil diegene worden aangesproken? Doe een customer journey: welke aandachts- en knelpunten kom je allemaal tegen tijdens de ‘klantreis’. Door gevoelens, gedachten en intenties van je klanten te kennen, kun je veel beter jouw boodschap afstemmen op de doelgroep. De kans dat je dan meer conversie behaald, is dan groter.

Look & feel

Past het uiterlijk van jouw website bij jouw organisatie en klanten? Voorbeeld: wanneer u met uw kledingwebshop de ambitie heeft om een van grootste van het land te worden, dan moet je website dat ook uitstralen. Daar hoort een goede responsive webdesign bij. HIermee kom je veel professioneler over. Denk bijvoorbeeld ook aan de boodschap voor je doelgroep die je eerder hebt geformuleerd. Vormgeving, kleuren en webdesign kunnen een boodschap kracht bijzetten. Een website van een psycholoog zal minder snel er uitzien met sobere, donkere kleuren.

Usability

Denk ook aan de gebruikersvriendelijkheid van uw website. Wat wil je dat bezoekers uiteindelijk doen op jouw website. Is dat op de bestelbutton klikken of een formulier invullen? Zorg er dan ook voor dat mensen niet te lang hoeven te zoeken en te scrollen voor deze call-to-action. Dat is voor de klant vervelend maar ook zeker voor u: bezoekers verlaten de website en u loopt u leads mis.

Diverse bureaus kunnen u helpen met het maken van uw website. Of het nu gaat om het maken van het design van uw website in Breda, Tilburg, Rotterdam. Waalwijk, Den Bosch of Maastricht: overal in het land zijn professional om u te helpen.

(15)

QNE

Terug naar boven