Trainingen; spanning, veiligheid en gevoel

EHBO en werkcursussen

De medewerkers van FRIS, een accountantekantoor in hartje Amsterdam, waren afgelopen week aanwezig bij een EHBO cursus. Een aantal bedrijven in Nederland verzorgen trainingen voor iedereen die wil leren om op een andere manier om te gaan met stress en veiligheid.

Deze trainingen zijn niet alleen bedoeld voor mensen die stressgerelateerde klachten hebben zoals vermoeidheid, fysieke en mentale spanning, RSI symptomen van een burnout, maar ook voor mensen die probleemoplossend zijn. Mensen die anderen kunnen helpen in het geval dat iemand flauw valt of andere EHBO gerelateerde handelingen nodig zijn.

De training zal zoveel mogelijk worden afgestemd op de individuele behoefte van eenieder. Doel is het bieden van praktische handvatten om te komen tot een betere energiehuishouding in het privé-leven, een meer ontspannen werkhouding en de veiligheid op werk en daar buiten te kunnen waarborgen.

Inhoud van de training

-Informatie over stress en burnout.
-Ontspannings- en bewustwordingsoefeningen, gebaseerd op Tai Chi Chuan en boeddhistische meditatie.
-Stressdrama, stresstest en andere individuele en groepsopdrachten
-Trainingen voor het wegnemen van faalangst
-Trainingen EHBO voor beginners
-Trainingen EHBO voor gevorderden

Ongelukjes op de werkvloer

Een ongelukje kan eigenlijk overal gebeuren, ook op de werkvloer. Bij één bedrijf is er misschien meer kans op een ongeluk dan bij anderen, maar het is altijd mogelijk dat er iemand gewond raakt of bijvoorbeeld een hartaanval krijgt. Daarom is het wettelijk verplicht dat er in elk bedrijf een bedrijfshulpverlener (BHV) aanwezig is. Dit kunnen gewone collega’s zijn, die een BHV cursus hebben gevolgd. De cursisten worden getraind om te kunnen handelen in noodsituaties.

Voor vele BHV’ers zal het vaak niet meer zijn dan af en toe een pleister te plakken, waar andere BHV’ers misschien hulp moeten verlenen als er brand uit slaat , of iemand te reanimeren die een hartaanval heeft gehad. De aanwezigheid van BHV’ers is belangrijk bij elk bedrijf en kunnen levens redden.

Burnouts

Je kan een burnout herkennen aan verschillende verschijnselen. Zo hebben mensen met een burn out vaak veel problemen met uitrusten en in slaap komen. Een te hoog stressniveau en moeite hebben om alle dagelijkse bezigheden en werkzaamheden te verwerken, kunnen ook herkenbaar zijn voor een burnout. Wat hier dan bij komt kijken is dat men zo vermoeid raakt, maar men ook door de problemen om in te slapen niet de mogelijkheid heeft om goed uit te rusten. Daarnaast hebben mensen met een burnout vaak een overdreven gevoel voor perfectionisme, controle behoefte, loyaliteit en verantwoordelijkheidsgevoel. Door alles perfect te willen doen en ook ontzettend loyaal te zijn, gaan deze mensen vaak hun eigen grenzen te buiten en gaan veel te lang door.

EHBO Cursus

Gelukkig zijn er ook gewone cursussen, die zich alleen richten op EHBO. EHBOcursus.nl is zo’n bedrijf. U kunt een cursus krijgen op uw locatie. Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier.

(145)

QNE

Terug naar boven