Een gezonde en blije hond!

We zijn allemaal gek op onze trouwe viervoeters en willen natuurlijk allemaal het beste voor hem of haar. In Nederland hebben honden het over het algemeen vrij goed. In tegenstelling tot andere landen zul je hier in Nederland bijvoorbeeld zelden tot nooit een zwerfhond tegenkomen. Honden zijn na katten de meest populaire huisdier in Nederland. Er worden in Nederland ongeveer 2,5 miljoen honden en 4 miljoen katten gehouden. Heb je voor het eerst een hond dan is het heel belangrijk om je goed in te lezen over honden in het algemeen en over de ras van je hond. Ieder ras is anders en heeft andere behoeften, maar er zijn natuurlijk een aantal richtlijnen waar alle honden blij van worden en die ik met jullie ga delen!

Voeding

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend te zijn maar toch erg belangrijk! Wanneer je voeding koopt, zorg ervoor dat de voeding aansluit bij de ras van je hond. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om mega brokken te kopen voor je chihuahua. Voeding en hondenspeelgoed kun je voordelig online bestellen.

Vacht

De ene hond heeft meer haar dan de ander en met name de harige honden moeten zeer goed verzocht worden. Naast dat je hond er beter uit gaat zien zal die ook beter in zijn vel zitten. Een hond die helemaal onder de klitten zit is natuurlijk geen gezicht.

Inenten

Om te voorkomen dat je hond goed ziek wordt is het aan te raden om je viervoeter jaarlijks in te enten tegen ziektes en parasieten. Heb je een puppy dan is het zelfs verplicht deze in te enten tegen verschillende ziektes.

Uitlaten

Honden zijn er niet om de hele dag binnen te zitten. Het is aan te raden om ze minimaal drie maal per dag uit te laten. Naast dat ze hun behoefte kunnen doen, komen ze ook in de buitenlucht en krijgen ze hun dagelijkse beweging.

(14)

QNE

Terug naar boven