Duurzaam hout voor de open haard

Bij diverse leveranciers van open haardhout kunt u alleen nog maar duurzaam gedroogd inlands hardhout bestellen. Let hierbij vooral op het houtsoort wat aangeboden wordt en de hoeveel hout die u nodig denkt te hebben voor de winter. Dit klinkt erg simpel, maar door verschil in inhoud kan de prijs namelijk sterk verschillen.

Zo kan het hout los of vast gestapeld zijn. Bij vast gestapeld hout heb je soms wel een kuub meer haardhout als bij los gestort hout. Ook is het mogelijk om rondhout te bestellen, je krijgt dan hele stammen geleverd en geen blokken hout. Dit soort hout wordt geleverd in sterres, dat is 1 bij 1 bij 1 meter gestapeld.

Hardhoutsoorten

De hardhoudsoorten zijn eiken- en beukenhout die garant staan voor een hoge calorische waarden en geven een zeer hoog rendement.  Aandachtspunt hierbij is om na te gaan hoe het hout is gedroogd. Er zijn twee methodes: ovengedroogd hout en natuurlijk gedroogd hout. Als het hout ovengedroogd is is de kwaliteit van het hout hoger. Door met al deze punten goed rekening te houden kun je het beste het aanbod van de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Goed haardhout zorgt ervoor dat de openhaard kwalitatief goed blijft. Een goedkope open haard kan erg lang mee bij het juiste brandhout.

Online kopen

Haardhout kopen kan tegenwoordig erg goedkoop, zeker online. Open haard hout is te verkrijgen in allerlei soorten. Dit is afhankelijk van het houtsoort. Elk houtsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Je kunt het hout grofweg onderscheiden in twee categorieën; hardhout en zachthout. Hardhout vat langzaam vlam, maar brandt ook een stuk langer. Zachthout is het tegenovergestelde en brand erg snel en is dus ook snel verkoolt.

Goed haardhout zorgt ervoor dat de openhaard kwalitatief goed blijft. Een goedkope open haard kan erg lang mee bij het juiste brandhout. Pas goed op je geld, maar ook op de kwaliteit bij het kopen van hout voor je open haard!

Kijk voor meer informatie op: KrootHaardhout.nl

(31)

QNE

Terug naar boven