Digitaal kaarten versturen is populair

Als we jarig zijn krijgen we cadeaus, taart en verjaardagskaarten. Dat is al jaren een traditie over de hele wereld en hoogstwaarschijnlijk zal dit nog jaren en jaren zo blijven. Wat een verjaardag zo bijzonder maakt ten opzichte van andere feestdagen zoals bijvoorbeeld kerstmis of Pasen is het persoonlijke karakter er van. Het gaat die dag immers speciaal om jou! Wellicht neem je een dagje vrij en ga je heerlijk met je vrouw of gezin ’s avonds uit eten in je lievelingsrestaurant.

Postbezorging tijdens de feestdagen

Rond de feestdagen en dan vooral kerstmis zie je altijd een piek bij de postbezorging. Logisch natuurlijk, want iedereen stuurt dan zijn familieleden, vrienden, bekenden en collega’s een kerstkaart en de beste wensen voor het nieuwe jaar. Vroeger stuurde men meestal een standaardkaartje met een kerstboom, sneeuw en kerstballen, veel gekker moest het toen niet worden. Maar tijden veranderen en tegenwoordig zie je dat mensen ook zelf kaarten maken met een echte foto van het gezin en huisdieren als basis voor de kerstkaart. Er is nu natuurlijk ook veel meer mogelijk door de opkomst van, de inmiddels niet meer weg te denken, digitale camera. Daarnaast staat de techniek natuurlijk niet stil, dus er is gewoonweg steeds meer mogelijk op het gebied van kaarten sturen voor de feestdagen of om iemand te feliciteren met het een of ander.

Online kaarten versturen

Een trend die duidelijk waarneembaar is, is de verschuiving van fysieke kaarten sturen, die dus door de post op het adres worden bezorgd, naar het versturen van digitale kaarten. Er zijn momenteel veel websites waar je digitaal iemand kunt feliciteren door een kaart te sturen, regelmatig hebben dergelijke sites ook aanbiedingen en kortingscodes, zoals tegenwoordig zoveel webshops. Kortom, kaarten sturen naar elkaar doen we nog steeds, maar wel steeds vaker digitaal in plaats van per post.

(51)

QNE

Terug naar boven