De voordelen van een wollen dekbed

Het kiezen voor een geschikt dekbed kan moeilijk zijn. Het aanbod is zo verschillend met vullingen van wol, dons, veren, syntetica enzovoorts. Om de keuze wat makkelijker te maken volgen hier de vele voordelen van wol tegenover de andere vullingen.

Absorberend vermogen van wol

Een groot voordeel van een dekbed van wol is dat het lichaamsvocht goed kan opnemen. En een wollen dekbed gaat dan niet nat en klammig aanvoelen, maar blijft heerlijk droog. Dit komt omdat wol absorberend werkt en het zweet dus opneemt, maar ook de eigenschap heeft om die opgeslagen vocht weer los te laten.

Heerlijk zacht

Wie wel eens een schaap heeft geaaid weet het, wol voelt heerlijk warm en zacht aan. Moeder natuur heeft deze dieren niet voor niets een wollen jas gegeven. Naast dat wol zacht en aangenaam aanvoelt is het materiaal ook zeer licht en dat is voor een dekbed ook een voordelige eigenschap.

Wol gaat langer mee

Wie een goed dekbed koopt en er dan ook wat voor over heeft wil er wel lang van kunnen genieten. Met een wollen versie kan er op gerekend worden dat er de komende tientallen jaren geen vervangend dekbed hoeft te komen. Wol is niet kapot te krijgen bijna, dus er kan lang van genoten worden.

Natuurlijk

Het wol in de dekbedden komt rechtstreeks van Texelse schapen en is dus 100% natuurlijk materiaal. Daarnaast is het ook nog eens goed te hergebruiken omdat wol als materiaal recyclebaar is. Wederom een reden om voor schapenwol te kiezen.

Minder gevaarlijk bij brand

Iedereen hoopt het natuurlijk nooit mee te zullen maken dat er brand uit breekt, en zeker niet in de slaapkamer. Maar mocht het toch zo ver komen dan is wol een van de veiligste materialen als dekbed. Het gaat moeilijk branden en gaat niet zoals sommige andere stoffen druppelen en andere voorwerpen aansteken.

Allergisch?

Doordat de wollen dekbedden goed ventileren onstaat er zeer moeilijk een gunstig klimaat voor bijvoorbeeld huismijten. Dit is gunstig voor mensen die hier allergisch op reageren. Ditzelfde geldt voor de ontwikkeling van schimmel. Die hebben door de goede luchtcirculatie ook geen schijn van kans met wol als materiaal in uw dekbed.

Diervriendelijk

Tenslotte worden de schapen waar de wol vandaan komt uitermate goed behandeld en dit kan niet gezegd worden van de dieren zoals de ganzen die levend geplukt worden voor de vullingen van donzen dekbedden. Het heeft in het verleden zelfs geleid tot een actie van stichting Wakker Dier die vroeg om een boycot tegen de verkoop van donzen dekbedden die materiaal gebruikten die op deze manier verkregen was.

(96)

QNE

Terug naar boven