De Top 5 voetballers

Dit is natuurlijk een subjectieve onderwerp en de keuze voor de beste voetballers zal altijd anders zijn voor meerdere personen. Er zijn natuurlijk sommige voetballers die bij iedereen in het lijstje staan. Hieronder gaan wij de top 5 beste voetballers bespreken in willekeurig volgorde.

5.Zidane

Zidane was een franse voetballer die als voetballer uitkwam voor Bordeaux, Juventus en Real Madrid. Zidane stond bekend om zijn fluwelen techniek en beheerste het spel vanuit het middenveld. Zidane heeft in de jaren 90 en begin 2000 gespeeld en heeft vele finales mogen meemaken waarin hij ook prijzen heeft gepakt. Zidane had een grote bijdrage in de gewonnen WK finale tegen brazilie met 2 doelpunten. Hij heeft ook finales verloren waaronder de finale van 2006 waar hij de oh zo bekende kopstoot uitdeelde aan matarazzi.

4.C.Ronaldo

De doelpuntmachine en fenomeen van onze tijd. C.Ronaldo die begon bij Sporting werd door Manchester united opgepakt als grote talent en bloeide daar uit tot een sterspeler. In 2008 won hij de gouden bal nadat hij met Man united bijna alles won wat er te winnen valt. De aanvaller werd in die tijd voor een record bedrag van 94 miljoen overkocht door Real Madrid. Daar is C.Ronaldo de wereldspeler geworden die hij nu is en breekt record na record met een enorme hoeveelheid aan doelpunten.

3.Messi

Messi wordt vaak beschreven als een buitenaardswezen. De manier hoe Messi langs zijn tegenstanders dribbelt en iedereen net te snel af is is om van te smullen. De kleine magier zigzagt door elke verdediger heen en is een ware legende geworden bij FC Barcelona. Messi heeft momenteel de record voor meeste gewonnen Ballon d’or, hij heeft er namelijk vijf

2.Cruyff

Cruyff heeft het voetbal in zijn tijd enorm veranderd. Cruyff bracht het totaalvoetbal en zorgde voor een nieuw stijl van voetbal. De speler uit Nederland won Met Ajax won hij in de jaren zeventig ook drie keer de Europacup 1 en won hij meerdere landstitels en topscorerstitels op zijn geheel eigen, unieke, wijze. De strateeg, de maestro en de onbetwiste leider in welk elftal hij ook speelde: Cruyff maakte er altijd een speciale gebeurtenis van. Cruff werd daarna nog bij Barcelona onthaalt als de verlosser en zorgde voor een revolutie binnne de club.

1.Maradonna en Pele

Deze twee legendes horen allebei gedeeld op de nummer 1. De rest van het lijstje is natuurijk willekeurig maar deze heren zijn de onbetwiste nummer 1. Beide mannen hebben voor club en land meerdere keren gewonnen. De winsten van Brazilie en Argentinie zijn door pele en maradonna zowat eigenhandig gewonnen. Ze hadden zoveel talent in het voetbal dat hun als de Goden van voetbal worden gezien.

Wordt ook een legende en draag je voetbalshirt met trots als je het voetbalveld opgaat.

(81)

QNE

Terug naar boven