De populariteit van houtskeletbouwwoningen

Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar houtskeletbouwwoningen zijn tegenwoordig een razend populaire methode voor de bouw van een mantelzorgwoning. Toch is de methode niet bepaald nieuw en zelfs eeuwenoud. Voornamelijk in Amerika en Noorwegen, Denemarken en Zweden wordt houtskeletbouw al jarenlang gebruikt.

In steeds meer landen begint de bouwmethode aan populariteit te winnen, wat voornamelijk te maken heeft met de energiezuinigheid. Vandaag de dag is maatschappelijk verantwoord ondernemen één van de belangrijkste speerpunten, waarbij ook in de bouwwereld wordt gezocht naar zo ecologisch mogelijke oplossingen. Duurzaamheid staat daarbij centraal.

Waarom houten mantelzorgwoningen?

Een van de belangrijkste redenen waarom er wordt gekozen voor houten woningen, is het feit dat hout een natuurproduct is, dat ecologisch verwerkbaar is. Doorgaans is het hout uitgerust van het FSC keurmerk, waardoor het een 100% natuurproduct is en ook nog eens gerecycled kan worden. Aangezien er tegenwoordig steeds meer waarde wordt gehecht aan milieuvriendelijkheid, is dit natuurlijk een bijzonder interessante bouwmethode. Wanneer een houtconstructie woning dus ooit afgebroken zal worden, dan kan het materiaal hergebruikt worden.

Naast het feit dat hout een bijzonder interessant product is om te gebruiken met het oog op het milieu, is hout ook nog eens zeer thermisch isolerend. Het hout dat wordt gebruikt voor een houtskeletbouwwoning is daarnaast ook nog eens bijzonder duurzaam, aangezien het wordt behandeld met speciale coatings. Hierdoor kan het hout niet worden aangetast en heeft het een zeer lange levensduur. Natuurlijk zeer belangrijk om te weten wanneer uw woning op deze methode wordt gebouwd.

U hoeft niet lang te wachten op uw nieuwe mantelzorgwoning!

In tegenstelling tot traditionele woningen, kunnen houtskeletbouwwoningen zeer snel worden neergezet. De gehele woning wordt namelijk als een soort bouwpakket op de plaats van bestemming afgeleverd. De bouwvakkers hoeven de woning platgezegd alleen nog maar in elkaar te zetten. De prefab onderdelen worden in een hal bewerkt, waardoor bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden geen invloed hebben op de bouwtermijn. Daarnaast is het houten materiaal erg licht in gewicht, waardoor het makkelijk werkbaar is.
Houtskeletbouwwoningen hebben dus erg veel voordelen, waardoor het zeker het overwegen waard kan zijn!

(13)

QNE

Terug naar boven