Borstvergroting nog steeds een van de meest geliefde cosmetische ingrepen

Grote volle borsten, wie houdt er niet van? De afgelopen jaren zijn borstvergrotingen populairder dan ooit geworden. Uit onderzoek blijkt dat een vrouw niet zomaar haar borsten laat vergroten maar dat ze hier gemiddeld 4 jaar over nadenkt voordat ze besluit het ook daadwerkelijk te doen.

In Nederland gaan vrouwen gemiddeld 2 tot 3 keer op consult en uit Europees onderzoek blijkt dat slecht 23% van alle vrouwen die op consult gaan ook daadwerkelijk een borstvergroting operatie ondergaan. De belangrijkste redenen voor vrouwen om uiteindelijk toch maar niet een borstvergroting uit te laten voeren is omdat het te duur is (73%), er zorgen wordt gemaakt over littekens (59%) en er zorgen wordt gemaakt over de veiligheid (49%).

Redenen voor een borstvergroting

Wat zijn de belangrijkste redenen voor vrouwen om een borstvergroting te ondergaan? De belangrijkste reden waarom vrouwen een borstvergroting ondergaan is omdat ze ontevreden is met de grootte van hun borsten en daarom onzeker zijn. Echter wordt er onterecht vaak gedacht dat dit de enige reden is waarom vrouwen een borstvergroting ondergaan.
Andere belangrijke redenen waarom vrouwen kiezen voor een cosmetische ingreep, is omdat er wordt gekozen voor een borstcorrectie. Een borstcorrectie kan worden uitgevoerd wanneer een vrouw bijvoorbeeld last begint te krijgen van hangende borsten of een verslapping van de borsten na de zwangerschap. Borsten kunnen ook buiten verhouding staan met de rest van je lichaam of kunnen ongelijk staan. Ook dit kunnen redenen zijn voor vrouwen om te kiezen voor een borstcorrectie en niet voor een borstvergroting.

Brazilie koploper cosmetische ingrepen

Uit onderzoek van ISAPS is gebleken dat Brazilie koploper is wat betreft de totaal aantal cosmetische ingrepen. Geen wonder dat die Braziliaanse dames er altijd zo goed uitzien! Op nummer 2 staat Amerika met bijna hetzelfde aantal cosmetische ingrepen. De top-10 wordt afgesloten met respectievelijk Mexico, Duitsland, Colombia, Venezuela, Spanje, Italie, Argentinie en Iran. Dat is toch wel erg opvallend dat de top-10 wordt afgesloten door een land als Iran. Een land wat nou niet erg bekend staat als het om vrouwenemancipatie gaat.

Meest populaire ingrepen

Wat zijn de meest populaire cosmetische ingrepen die worden uitgevoerd? Veruit op plek 1 staat, zoals je misschien wel verwacht had, botox! De top-10 wordt gecomplementeerd door: fillers, borstvergroting, liposuctie, laserontharing, ooglidcorrectie, gezichtsverjonging, lipostructuur, neuscorrectie en een buikwandcorrectie. Opvallend hierin is de enorme opkomst van botox en fillers de afgelopen jaren. Zo populair dat het de borstvergroting heeft verstoten naar een plek 3.

(70)

QNE

Terug naar boven