Besparen op technologie

In dit artikel ligt de focus op het besparen van geld op technologie. Ieder modern mens wil tegenwoordig het nieuwste van het nieuwste. Echter zorgt dit vaak voor het besteden van veel geld. Hoe kan u er voor zorgen dat u modern blijft en toch geld bespaard?

Besparen op telefoons

U wilt een nieuwe telefoon, maar tegelijkertijd wilt u niet te veel geld uitgeven. Gelukkig zijn mobiele telefoons de laatste paar jaar niet veel veranderd. U kunt dus goed uit de voeten met een iets ouder toestel. Nu kan ik begrijpen dat u niet het risico wil lopen dat als u bijvoorbeeld een tweedehands telefoon aanschaft, deze het na een maand niet meer doet. Hier is echter een oplossing voor: koop een refurbished toestel. Refurbished betekend dat van meerdere oudere telefoons één nieuwe wordt gemaakt, die dan zo goed als nieuw is. Zelf heb ik ervaring met het aanschaffen van een iPhone 5S. Lage kosten, en toch een goed product. Ik koop nooit meer een nieuwe telefoon.

Besparen op laptops

Wanneer u een nieuwe laptop wilt kopen is dit echter wat ingewikkelder. Laptops maken nog steeds een grote groei door. Zo is de laptop van 3 jaar terug over 2 jaar waarschijnlijk niet meer te gebruiken. Dit heeft onder andere te maken met het werkgeheugen van een laptop. Laptops krijgen ieder jaar weer meer werkgeheugen, zodat de laptops de hoge eisen van computer programma’s aan kunnen. Omdat programma’s zich steeds blijven ontwikkelen, hebben zij dan ook steeds meer werkgeheugen nodig. Koopt u dus een oudere laptop, met minder werkgeheugen, dan zal u er na een tijdje achter komen dat u bepaalde programma’s niet meer kan draaien. Dit is natuurlijk niet wat u wilt. Wilt u toch geld besparen bij de aanschaf van een laptop? Dan is het aan te raden dat u precies kijkt naar wat u nodig heeft in een laptop. Gebruikt u een laptop alleen voor Word en Excel? Dan heeft u geen hele sterke processor of geweldige grafische kaart nodig. Wilt u echter games spelen op uw laptop? Dan is het wel aan te raden om een goede grafische kaart te nemen. Zo zijn er tientallen mogelijkheden met betrekking tot onderdelen van een laptop. Kijkt u eens op een vergelijkingssite. Hier vindt u de antwoorden op al uw vragen over wat u precies nodig heeft.

Met deze tips kunt u honderden euro’s per jaar besparen. U kunt dan gewoon meedoen met de rest van de mensen die het nieuwste van het nieuwste willen, en toch nog uw geld voor andere dingen gebruiken.

(43)

QNE

Terug naar boven