Ben jij klaar voor het festivalseizoen?

Een tripje gepland naar een festival? Zorg dan dat je goed voorbereid op pad gaat! Waar moet je allemaal op letten voordat je je stort in het muzieklawaai met drank en gezelligheid?

Documenten

Als je een festival in Nederland gaat bezoeken is het enige dat je hoeft te regelen je ticket om het terrein op te mogen en een ticket voor de camping. Ga je echter naar het buitenland? Zorg dan dat je ook je vliegticket, treinticket of zelfs bootticket geregeld hebt. Is het op de juiste datum gepland, blijft de reis binnen je budget en kom je ook op tijd weer terug? Als je naar het buitenland reist is het ook extra belangrijk om te controleren of je IDkaart of paspoort nog geldig is. Zo niet moet je zo snel mogelijk een nieuwe aanvragen bij het gemeentehuis. Het zou toch jammer zijn als je klaar bent om in te checken op het vliegveld en je kan er niet door omdat je IDkaart niet geldig is. Verder is het handig om van tevoren de exacte route te plannen. Vaak zijn er pendelbussen die worden ingezet vanaf een station of andere verzamelplek.

Wat neem je allemaal mee?

Het is niet slim om je nieuwste smartphone of dure kledingstukken mee te nemen naar een festival. Zelfs als je zelf heel netjes bent, zijn er nog duizenden andere mensen die dat misschien niet zijn. Je kan zomaar een duw krijgen waardoor iets uit je handen valt. Of nog erger: het kan worden gestolen. Zorg dus ook dat je nooit al je waardevolle spullen in je tent laat liggen. Neem op het terrein een klein tasje mee met je belangrijkste spullen en hou dit goed bij je. Mocht je iets zijn vergeten kan je altijd nog teruglopen naar de camping tussen wat optredens door.

Naast je kleding en wat apparatuur is er natuurlijk de tent. Een goede nachtrust op een festival is zeker gewenst. Waarschijnlijk ga je er pas laat in heb je je slaap wel nodig. Een goedkoop tentje van een budgetstore is ideaal, maar wees er wel op voorbereid dat deze tenten niet altijd waterdicht zijn. Ook is het verstandig om altijd een 1-persoons meer te nemen dan met hoeveel je bent. Zo heb je ook nog genoeg ruimte voor je spullen zonder dat het in je zij prikt als je probeert te slapen. Als laatste maar zeker niet onbelangrijkste is het luchtbed dat je meeneemt. Je wilt niet op een luchtbed liggen waarmee je op de grond wakker wordt. Door het juiste slaapgerei mee te nemen zul je de kleine uurtjes slaapt die je krijgt optimaal benutten.

Eten en drinken

Op het terrein zijn meer dan genoeg tentjes om eten en drinken te halen. Natuurlijk is het ook lekker om je eigen voedsel mee te nemen. Meestal is dit geen probleem. Lees echter van tevoren wel de regels die het festival heeft hierover. Bij de ene mag je een minibarbecue gebruiken en bij de andere mag je geen glas mee het terrein op. Voorkom teleurstelling en spullen weggooien door je hierop in te lezen.

(60)

QNE

Terug naar boven