Begrafenisverzekering afsluiten

In dit artikel wordt uitgebreid beschreven waarom u een begrafenisverzekering moet afsluiten. Dit is een zeer belangrijke verzekering, dus lees vooral door.

Iedereen gaat dood. Wij denken hier natuurlijk liever niet over na. Toch is het erg belangrijk om goed voorbereid te zijn wanneer toch het ergste gebeurd. Denk er eens over na wat er gebeurd als u komt te overlijden. Uw kinderen of familie moeten dan uw uitvaart verzorgen. Uiteraard kost dit geld. Hoeveel denkt u dat uw familie dan bij elkaar kwijt is?

Begrafenisverzekering afsluiten

De kosten van een begrafenis kunnen variëren van 2.000 tot 15.000 euro. Als uw familie dit moet ophoesten is dit natuurlijk een grote zorg. En u wilt natuurlijk wel dat de bezoekers van uw begrafenis wat te eten en drinken kunnen bestellen. Het is hierom een goed idee dat u een begrafenisverzekering af laat sluiten.

Levensverzekering

Een levensverzekering is in essentie hetzelfde als een begrafenisverzekering. Als u overlijdt krijgt uw familie een bedrag uitgekeerd wat er voor zorgt dat zij normaal door kunnen leven. Het verschil zit hier in waar het geld voor gebruikt mag worden. Bij een levensverzekering krijgt uw familie het geld gewoon uitgekeerd en mag het geld voor van alles gebruikt worden. Bij een begrafenisverzekering mag het geld alleen voor de begrafenis gebruikt worden en mag het overschot aan geld ook niet op de bankrekening van uw familie terecht komen. Het geld van een begrafenisverzekering is namelijk uitsluitend bedoeld voor het betalen van uw uitvaart.

Goedkope uitvaartverzekering

Voor een uitvaartverzekering wilt u uiteraard niet te veel geld uitgeven. Het moet precies genoeg zijn om uw uitvaart van te kunnen betalen. Met meer geld dan nodig voor een begrafenis nodig is is het niet zo dat uw familie het extra aan geld mag houden. Kijk dus goed naar de prijzen die u per maand moet betalen. Het kan namelijk zo een tientje per maand schelen voor een aantal jaar. Reken maar uit hoe veel u dan zou kunnen besparen.

Uitvaartverzekering vergelijken

Als u echt het beste uit uw verzekering wilt halen, is het belangrijk dat u uitvaartverzekeringen gaat vergelijken. Het vergelijken van uitvaartverzekeringen kan u veel geld opleveren en er voor zorgen dat wanneer u komt te overlijden, alles tot in de puntjes geregeld is. Uw familie heeft op deze manier het minste werk aan het regelen van uw uitvaart, wat natuurlijk op zich al een hele uitdaging is. Zorg dus dat u een uitvaartverzekering afsluit.

(52)

QNE

Terug naar boven