Barkrukken voor in de keuken?

Op een barkruk zitten was voorheen alleen maar voorbehouden aan diegenen die (wel of niet regelmatig) een bar bezochten. Is het u weleens opgevallen dat die beroemde barkrukken meestal niet erg comfortabel zijn? Boze tongen beweren dat stoelen en krukken die gebruikt worden in restaurants en bars, niet gemaakt zijn op maximaal comfort met als enige reden om je zo snel mogelijk weer weg te jagen voor de volgende klant! Het is mij niet duidelijk of dit ook echt op waarheid berust, maar het is een interessant discussiepunt onder het genot van een pilsje…

Barkrukken zijn er in vele soorten en maten en met een diversiteit aan beschikbare bekleding, zodat iedereen zijn of haar perfecte kruk kan uitzoeken voor in de keuken met kookeiland. Gezellig een borrel in je mooie landelijke keuken nuttigen op de barkruk terwijl je partner kookt. Laten we eens kijken waar je op moet letten om een goede keuze te kunnen maken:

Het is vervelend om op een hoge kruk te zitten als je geen steun hebt voor je voeten. Een degelijke voetensteun verhoogd het zitcomfort aanzienlijk!

Als je kleine kinderen hebt, is het erg verstandig om goed te letten op de was baarheid van de bekleding en het gemak waarmee de kruk schoongemaakt kan worden. Het is namelijk erg vervelend om iedere avond de macaroni en de cornflakes uit de naden te moeten halen.

Op een barkruk ga je meestal niet zitten, maar je ‘schuift’ als het ware met je billen over de zitting totdat een prettige zithouding is gevonden. De bekleding zal daardoor sneller slijten dan een de bekleding van een ‘normale’ stoel. Kies daarom voor een degelijke en robuuste bekleding.

Hoe hoger de kruk, hoe belangrijker een stabiele en degelijke constructie is. In de meeste gevallen krijg je waar je voor betaald. Met andere woorden: De allergoedkoopste krukken zijn meestal niet de meest stabiele en degelijke uitvoeringen.

Bevestig bescherming onder de poten van de kruk. Een barkruk of barstoel wordt veel heen en weer geschoven en kan dus erg snel krassen in de keukenvloer veroorzaken.

Bepaal de hoogte van de bar of het keukenblad en zoek daar de goede maat krukken bij.

Laatste tip: Ga vooral af op je eigen gevoel. Ga systematisch te werk en zoek, ter oriëntatie, vooral veel gegevens op internet. Ga vervolgens rondkijken in de woonwinkels totdat je de ideale kruk gevonden hebt.

(44)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven