Backpack alleen voor vakanties?

Bij backpacken denken we al snel al jongeren die met grote tassen op hun rug, een backpack dus, door onherbergzame gebieden in verre landen trekken en ’s nachts hun tentje opslaan, slaapzak uitrollen, bij een kampvuur wat eten, enz. Voor een deel is dat natuurlijk wel waar, veel mensen die een avontuurlijke trektocht ondernemen als invulling van hun vakantie, maken gebruik van een backpack. Ze zijn relatief licht, er kan ontzettend veel in en zitten comfortabel. Backpacks zijn er natuurlijk in verschillende maten, hoed groter, des te meer er in kan. Het nadeel van een grotere backpack waar veel bagage in kan, is dat dat natuurlijk wel zwaarder tillen is. Je moet immers meer gewicht met je meedragen.
Maar als je bijvoorbeeld te voet een reis door Nieuw-Zeeland gaat maken, is het wel handig als je toch veel bagage mee kunt nemen, zeker ook als je ’s nachts in de wildernis wilt overnachten en dus een tent nodig hebt. In dat geval is het toch wel aan te raden om een wat groter model aan te schaffen.

Backpack mee naar het bos

Maar ook als je een flinke boswandeling van een paar uur gaat maken met de hond kan een backpack uitkomst bieden. Je kunt dan het eten voor de hond meenemen, voldoende drinken en ook nog eens een lekkere lunch voor jou en je partner. Een eenvoudige rugzak is dan eigenlijk net te klein om al die zaken in mee te nemen, een backpack is dan een ideale oplossing. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een hele lange strandwandeling langs de kust? Ook dan is het meenemen van een backpack ideaal. Zeker als het een mooie zomerdag is kun je in een backpack ook nog een lichtgewicht tentje of uitklapbare stoeltjes als extra bagage meenemen. Dan wandel je een stuk totdat je een rustig plekje hebt gevonden om je tentje op te zetten. Beetje zonnen, wat zwemmen en je komt de dag wel door.

Online kopen

Inmiddels zijn er veel webshops online te vinden waar je een grote keuze hebt aan backpacks om te bestellen. Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, merken en maten dus de kans is groot dat je online slaagt om er een te vinden die geschikt is voor je. Het voordeel van online kopen is, dat je heel vaak ook kortingen of aanbiedingen kunt vinden door de grote concurrentie. Op die manier ben je nog relatief goedkoop uit ook. In ieder geval, waar je ook maar een backpack voor nodig hebt, veel plezier ermee!

(44)

QNE

Geef een antwoord

Terug naar boven