Alles over geld lenen

Ga je geld lenen? Dan wil je natuurlijk een veilige lening afsluiten met goede voorwaarden en de laagst mogelijke rente. In Nederland zijn er bedrijven die je kunnen helpen met het verstrekken van een lening. Vergelijk online verschillende kredietverstrekkers om te weten te komen wat de beste en goedkoopste lening is voor jou. Voor dat je gaat vergelijken is het belangrijk te weten hoeveel je wilt lenen en voor welk doel. Hier worden de soorten leningen beschreven.

Minilening

Wil je een bedrag lenen tot maximaal duizend euro? In dat geval is het interessant een minilening af te sluiten. Zelfs met een negatieve BKR-registratie kan je een minilening afsluiten. Voor het afsluiten van een minilening neem je telefonisch contact op met een kredietverstrekker. Je kan bellen en sommige gevallen zelfs per sms. Binnen een uur kan je het bedrag op je rekening hebben staan. Let wel op. Het bedrag dien je in bijna alle gevallen de eerst volgende maand volledig betaald te hebben met rente. Lukt dit niet? Dan zijn vaak hoge boetes het gevolg. Zorg er dus altijd voor dat je de lening de volgende maand kunt terugbetalen.

Persoonlijke lening en doorlopend krediet

Meer geld lenen dan duizend euro? Hiervoor dien je een persoonlijke lening of doorlopend krediet af te sluiten. Het verschil tussen beide is als volgt. Bij een persoonlijke lening maak je vooraf afspraken over het maximaal te lenen bedrag. Bijv. je wilt een nieuwe auto kopen, dus je leent het aankoopbedrag van de auto of een deel er van. Met een doorlopend krediet is er geen maximum ingesteld. Je hebt bijvoorbeeld geld nodig voor een verbouwing, waarvan je niet weet hoe hoog de kosten oplopen. Het afsluiten van een dergelijke lening kost enkele dagen.

Creditcard

Het afsluiten van een creditcard is ook een mogelijkheid. Hiermee kan je vooraf bepaald bedrag negatief staan. Over het te lenen bedrag betaal je een rente. Hierbij kan je vaak geld lenen tot duizenden euro’s. Een creditcard is ook erg handig voor het doen van internetaankopen en aankopen in het buitenland. Als je een auto wilt huren de Verenigde Staten moet je bijna altijd een creditcard kunnen tonen.

(48)

QNE

Terug naar boven