Afvallen met voedingssupplementen

Als je slanker wilt worden ga je sporten en op dieet. Om sneller vet kwijt te raken kan je sport en een goed dieet combineren met voedingssupplementen. Supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals: poeder, capsules en drankjes. Het gaat hierbij om vitamines, mineralen en andere nuttige voedingsstoffen die het verbrandingsproces verbeteren.

Afvallen met aminozuren

L-carnitine is een aminozuur van belang bij de stofwisseling, ofwel verbranding. Het is een natuurlijk ingredient te vinden in met name rundvlees. Een persoon krijgt gemiddeld 5 tot 100 mg carnitine binnen. Bij mensen die een tekort hebben aan carnitine of de stofwisseling willen stimuleren kunnen de aminizuur in pure vorm innemen als capsule. Carnitine stimuleert het transport van vet zodat het verbrandt kan worden.

Afvallen met gezonde vetten

Je zou denken dat vet niet goed is om af te vallen. De juiste vetten stimuleren juist het verbrandingsproces. Gezonde vetten zitten vooral in vis, zoals: makreel, kabeljauw, ansjovis en sardientjes. Niet iedereen houdt van vis, of krijgt genoeg gezonde vetten binnen. Visolie is een geconcentreerd natuurlijk supplement te verkrijgen in capsules. Het stimuleert de verbranding van vet. Hiernaast heeft het allerlei gezonde bijwerkingen, zoals de bescherming tegen hart- en vaatziekten.

Voedingssupplementen uit het oosten

Landen zoals Japan en Thailand staan bekend voor het gebruik van kruiden voor verschillende gezondheidsdoeleinde. Of het nu gaat om vitaliteit, gezonde organen of een slank figuur. Een voorbeeld hiervan is het supplement ginseng. Ginseng is van origine een wortel, waarvan de stoffen samengevoegd zijn in een capsule. Het supplement stimuleert de stofwisseling en zorgt voor een vitaal gevoel. Hiernaast verhoogd het de weerstand tegen ziekte en het concentratie vermogen. Veel sporters maken daarom gebruik van ginseng, als aanvulling op hun dagelijkse voeding.

In opkomende mate, steeds populairder wordend natuurlijk dieetsupplement is konjac: een plant dat groeit in oosterse landen zoals Japan en Indonesië. Het voedingssupplement wordt samengesteld uit voedingsstoffen van de konjac wortel (of Konjak – met een ‘k’). Amorphophallus Konjac is de naam van de plant. De wortel is het ingredient voor het voedingssupplement, waarvan glucomannan het belangrijkste bestandsdeel is. Ongeveer 40 procent bestaat uit deze werkzame stof, waardoor het supplement rijk is aan voedingsvezels.

De konjac wortel neemt een grote hoeveelheid water in zich, hierdoor krijg je een vol gevoel en kan je minder eten. Ondanks dat het supplement zorgt voor een vol gevoel, krijg je geen opgeblazen gevoel. Je hebt minder honger. Daarnaast stimuleren de vezels van glucomannan de stofwisseling, waardoor je snel en makkelijk op het streefgewicht komt.

(37)

QNE

Terug naar boven