5x Populaire sporten in Nederland

Sporten is bij veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven. Niet alleen omdat ze een sport hebben gevonden waar ze een grote passie voor hebben, maar ook omdat bewegen een belangrijk onderdeel is voor een gezonde leefstijl. In Nederland is sporten dan ook een belangrijke activiteit. Maar liefst een derde van de Nederlanders is namelijk ingeschreven bij een sportvereniging. Hier zijn de fitness fanatiekelingen nog niet eens bij meegerekend. Maar welke sporten zijn in ons kikkerlandje dan het populairst? Je leest de antwoorden hier.

Voetbal

Het zal je waarschijnlijk niet nieuw in de oren klinken, maar op nummer een staat toch echt: voetbal. We zijn niet alleen erg dol op het kijken van wedstrijden op tv, maar we spelen het zelf ook het liefst. Met ruim meer dan miljoenen mensen die voetbal spelen staat deze sport zonder twijfel op nummer 1. Ook de populariteit onder vrouwen is enorm toegenomen. Veel voetbalclubs breiden daarom dan ook uit met vrouwen teams. Dit zien we ook terug bij de eredivisie clubs zoals Ajax en ADO Den Haag.

Tennis

De sport die op nummer twee staat is tennis. Dit neemt de laatste jaren helaas wel wat af, maar blijft nog steeds genoeg om op nummer twee te blijven staan.

Vissen

Over deze tak van sport is veel ophef, want valt vissen wel onder de categorie sport of is het gewoon een hobby? Het is toch echt een sport. In 2013 is deze sport namelijk toegetreden tot de NOC*NSF. Het zal je dus verbazen, maar deze sport heeft een grote populariteit en eindigt daarmee op de derde plek.

Golf

Golf heeft een bepaalde naam binnen de wereld van sport. Het staat namelijk bekend als een sport die vooral wordt uitgevoerd door een elitaire doelgroep. Toch neemt de populariteit de laatste tijd ook toe onder vrouwen en jonge kinderen.

Hockey

Dat hockey op plek vijf staat wordt toch vaak als een schrok gezien. Ondanks dat de sport relatief laag op het lijstje staat, wint het nationale team regelmatig belangrijke olympische titels, wereld titels en olympische titels. Dit geld voor zowel voor het mannen team als het vrouwen team. Het niveau van hockey blijft in Nederland erg hoog, dit heeft ook te maken door de grote doorstroom van jonge talenten.

Dat hockey en voetbal in de top vijf staan is dan ook zeker niet schrikbarend. Dat hockey het van populariteit toch verliest van tennis is opvallend. Zit jij op een sportvereniging? En wat vind jij van deze top 5? Wedden op een wedstrijd met je vrienden? Dat kan hier.

sport

(60)

QNE

Terug naar boven