3 aandachtspunten bij het kopen van LED verlichting

Het kopen van LED verlichting heeft in het laatste decennium steeds meer populariteit gekregen. LED is natuurlijk heel aantrekkelijk. Het is duurzaam, gaat langer mee en is energiezuiniger. Wel zijn er aantal zaken waar je goed rekening mee moet houden bij het aanschaffen van LED verlichting.

modular led

Ga voor kwaliteit

Haal niet de goedkoopste LED verlichting in huis. Goedkoop is duurkoop. Wie voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten, die kan nog wel eens teleurgesteld raken. Wanneer je niet voor kwaliteit gaat, dan is de kans groot dat je binnen korte tijd jouw verlichting weer moet vervangen omdat jouw spot of lamp het gewoonweg niet meer doet. Dat zou jammer zijn.

Kies voor een goede aanbieder

Koop verlichting bij Nuled en andere ervaren lichtspecialisten. In de lijn van het vorige hoofdstuk: de kans is dan groter dat je met kwalitatieve verlichting thuis komt. Wanneer je de verlichting laat installeren, let er dan ook goed op dat dit door een erkend bedrijf gebeurt. Het gebeurt nog wel eens dat een installatie niet goed plaatsvindt. Dan kan de uiteindelijk LED bron nog wel van goede kwaliteit zijn, maar kan dat toch ten koste gaan aan het juiste lichtbeeld en levensduur.

Let op de juiste waarden

Veel mensen letten op het aantal Watt om te weten wat de lichtopbrengst is. Let meer op het aantal ‘Lumen’.
In de meeste gevallen wordt alleen het Watt-vermogen opgegeven om een vergelijking te maken met het vermogen van een gloeilamp. Heb je bijvoorbeeld iets gekocht voor een Modular Nomad spot dan wordt een LED-lamp van 1,2 Watt vergeleken met een 25 Watt gloeilamp. De opbrengst van licht wordt echter niet in Watt maar in Lumen uitgedrukt. Dus is het tegenwoordig verplicht om de lumenstroom van de lamp op het doosje te vermelden. Dit geeft de mogelijkheid tot een eerlijke vergelijking tussen lichtbronnen te maken.

(15)

QNE

Terug naar boven